Због сена и смрада крава фармер кажњен са 8000 евра!

Фармер Никола Барди из Француске кажњен је са 8. 000 евра одлуком суда због неиздрживог смрада својих крава, након што се око тог питања 10 година судио са првим комшијом.

Занимљивости 26.11.2019 | 18:00
Због сена и смрада крава фармер кажњен са 8000 евра!
Суд је у пресуди навео да је Барди држао стогове сена "малтене испод кухињског прозора свог комшије".

Тиме је завршена Бардијева десетогодишња правна борба са комшијом, који га је тужио за "некомшијско понашање", због начина на који је бринуо о кравама.

Комшија је тврдио да је Барди држао краве у нелегалној згади у близини границе два имања. Жалили су се и на гомилање бала сена, које су изазивале "снажан и иритантан мирис". Случај је доспео до Касационог суда, највише инстанце за грађанске жалбе у Француској, где је пресуђено да је Барди крив за "ненормалан комшијски поремећај"

Судија је у пресуди признао да није необично да се са фарми шири непријатан мирис, али је прогласио Бардија кривим због близине штале комшијској кући. Бардију је наложено да плати 6.000 евра одштете и још 2.000 евра за судске трошкове, а мораће и да премести шталу.

"То је глупост која је достигла крајње границе," рекао је Барди и додао да је већ потрошио 10.000 евра током правне борбе.

Бардијева породица већ шест генерација узгаја стоку у месту Лакапел-Вискамп на југу Француске. Случај је подигао тензије између руралне и урбане Француске, а 12.000 људи је потписало петицију у знак подршке Бардију.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар