Zbog sena i smrada krava farmer kažnjen sa 8000 evra!

Farmer Nikola Bardi iz Francuske kažnjen je sa 8. 000 evra odlukom suda zbog neizdrživog smrada svojih krava, nakon što se oko tog pitanja 10 godina sudio sa prvim komšijom.

Zanimljivosti 26.11.2019 | 18:00
Zbog sena i smrada krava farmer kažnjen sa 8000 evra!
Sud je u presudi naveo da je Bardi držao stogove sena "maltene ispod kuhinjskog prozora svog komšije".

Time je završena Bardijeva desetogodišnja pravna borba sa komšijom, koji ga je tužio za "nekomšijsko ponašanje", zbog načina na koji je brinuo o kravama.

Komšija je tvrdio da je Bardi držao krave u nelegalnoj zgadi u blizini granice dva imanja. Žalili su se i na gomilanje bala sena, koje su izazivale "snažan i iritantan miris". Slučaj je dospeo do Kasacionog suda, najviše instance za građanske žalbe u Francuskoj, gde je presuđeno da je Bardi kriv za "nenormalan komšijski poremećaj"

Sudija je u presudi priznao da nije neobično da se sa farmi širi neprijatan miris, ali je proglasio Bardija krivim zbog blizine štale komšijskoj kući. Bardiju je naloženo da plati 6.000 evra odštete i još 2.000 evra za sudske troškove, a moraće i da premesti štalu.

"To je glupost koja je dostigla krajnje granice," rekao je Bardi i dodao da je već potrošio 10.000 evra tokom pravne borbe.

Bardijeva porodica već šest generacija uzgaja stoku u mestu Lakapel-Viskamp na jugu Francuske. Slučaj je podigao tenzije između ruralne i urbane Francuske, a 12.000 ljudi je potpisalo peticiju u znak podrške Bardiju.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar