Тегелтија се данас додворавао Бошњацима

Члан Комисије за припрему избора Савјета министара БиХ Драган Мектић каже да је кандидат за предсједавајућег Савјета министара Зоран Тегелтија на њега оставио "изузетно блијед утисак" приликом данашњег наступа пред члановима те комисије.

Република Српска 26.11.2019 | 14:35
Тегелтија се данас додворавао Бошњацима
Мектић, који је био један од шест чланова Комисије за припрему избора Савјета министара БиХ који су данас гласали против Тегетијиног избора за мандатара, за Инсајдер каже да су Тегелтијини одговори на постављена питања чланова комисије "у највећој мјери представљали додворавање бошњачким члановима".

- На сва питања Тегелтија је одговарао у стилу "поштоваћу законе, поштоваћу одлуке, поштоваћу све оно што се донесе на нивоу БиХ". Кад сам га питао о војној неутралности Републике Српске - ништа! Човјек бјежи од те теме, неће да каже да поштује резолуцију Народне скупштине Републике Српске о војној неутралности и више је дјеловало да неће поштовати ставове Народне скупштине РС, већ да ће прије поштовати законе БиХ и одлуке Парламента и Предсједништва БиХ - тврди Мектић.

Он додаје и то да је након данашњег Тегелтијиног наступа у Сарајеву стекао утисак да он, као могући будући предсједавајући Савјета министара, неће имати властити став о било којој важној теми.

- Тегелтија је на мене оставио врло блијед утисак, као човјек који неће имати властити став о било чему већ да је ту делегиран од СНСД-а и да све зависи од политике његове странке. Чак ме је непријатно изненадио кад је рекао да је за то да се повећа стопа ПДВ-а - каже Мектић у изјави Инсајдеру.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Меки Гандзо

26.11.2019 13:41

Нисте у праву, госп. Тегелтија је струцњак у опходјењу са новцем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

26.11.2019 13:48

ХВАЛА ВЕЛИКА Милораду Додику Предсједнику СНСДа у име градјана, Босњака и дрзаве БиХ сто је омогуцио наставак НАТО пута БиХ и сто је прихватио и потписао слање Програма реформи у НАТО, те тако омогуцио активирање МАП-а.. Реално, нико није висе урадио за дрзаву БиХ од Додика, јер је пренио 68 надлезности са РС на институције БиХ и послао молбу и захтјев да НАТО убрзано прими БиХ у ту војну алијансу. Велике цеститке и велико ХВАЛА Додику.

Name

нато

26.11.2019 13:55

Највећа пљачка у историји послијератне БиХ, чији Савјет министара би ускоро требало да почне да води Тегелтија, јесте детаљно сатирање фирме ФГ "Бирач" и повезаних привредних субјеката, које је РС коштало 1,7 милијарди марака. Прање пара је ту била основна дјелатност, а осим пропасти ФГ "Бирач", за директну последицу имало је и пропаст "Балкан Инвестмент Банке" и "Банке Српске"! Плус “Бобар” банка. За све је Тегелтија, као тадашњи министар финансија, знао, директно у много чему учествовао, ни за шта није одговарао, већ је, како то у БиХ бива, награђен - позицијом која обећава нових 1,7 милијарди КМ штете!

Name

дудук

26.11.2019 13:42

он је додиков роб и ради све по директиви његовој; краде, фалсификује, незаконито ради...и зато га држи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скобаљ

26.11.2019 13:42

Па зар није дрзава изнад ентитета, кантона, опстина, градова, села, засеока и мјесних заједница? Или то вази за све друге нормалне дрзаве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

26.11.2019 14:03

Само за друге, нормалне. Ми нисмо нормални, а тако нам је како је и како писе у Дејтону и то треба постовати. Не видим цему та потреба муслимана да стављају БиХ испред ентитета и свега, кад тако није у Уставу????

Name

Шта очекујеш Мекта?

26.11.2019 13:47

Је ли Мектић очекивао нешто паметно конструктивно од Ташка Начића? Па та лопужа је уз Кају један од водећих чланова чувеног мркоњићког криминалног клана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЗОЛУЦИЈА

26.11.2019 13:54

Ја се извињаЈЈЈЈем, али РЕЗОЛУЦИЈА, па била она цак и од највисег органа какав је Парламент Српске НЕМА ПРАВНУ СНАГУ !!!! Кад казес РЕЗОЛУЦИЈА, народ мисли: АУУУУ, ПА ТО ЈЕ НЕСТО ОЗБИЉНО, назалост, РЕЗОЛУЦИЈА је једно велико НИШТА !!!! Додик и њ ЦРВЕНИ КМЕРИ су требали на вријеме мислити о НАТО, тј од 2005 па до 2009. кад су слали МОЛБЕ за пријем у НАТО.... послали молбе, донијели ЗАКОН за пријем у НАТО, а сад се ваде на цијелу Скупстину Српске?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

26.11.2019 13:55

Кад се буде одговарало пред народом миле це збрисати а овима це се судити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

26.11.2019 14:02

Добро је ако се само додворавао. То је ситница шта си ти радио пуних 5 година. А, фотеља је чудо и за њега и за тебе. Иста багра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.11.2019 14:26

Никад исти, колико су пута урадилк да се скине са сједнице СМ слање одговора у Брисел а ови за власт одмах потписаше.

Name

Са стране

26.11.2019 14:31

Он данас, ти пет година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.11.2019 15:03

Немојте паметовати , неко мора.

Name

Кале

26.11.2019 17:47

Ста си ти оцекивао Мектицу од тог лика,то је једна велика стетоцина и битанга која напредује негативном селекцијом у том накарадном и криминалном и злоцинацком миљеу!!!

ОДГОВОРИТЕ