Tegeltija se danas dodvoravao Bošnjacima

Član Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH Dragan Mektić kaže da je kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zoran Tegeltija na njega ostavio "izuzetno blijed utisak" prilikom današnjeg nastupa pred članovima te komisije.

Republika Srpska 26.11.2019 | 14:35
Tegeltija se danas dodvoravao Bošnjacima
Mektić, koji je bio jedan od šest članova Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH koji su danas glasali protiv Tegetijinog izbora za mandatara, za Insajder kaže da su Tegeltijini odgovori na postavljena pitanja članova komisije "u najvećoj mjeri predstavljali dodvoravanje bošnjačkim članovima".

- Na sva pitanja Tegeltija je odgovarao u stilu "poštovaću zakone, poštovaću odluke, poštovaću sve ono što se donese na nivou BiH". Kad sam ga pitao o vojnoj neutralnosti Republike Srpske - ništa! Čovjek bježi od te teme, neće da kaže da poštuje rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti i više je djelovalo da neće poštovati stavove Narodne skupštine RS, već da će prije poštovati zakone BiH i odluke Parlamenta i Predsjedništva BiH - tvrdi Mektić.

On dodaje i to da je nakon današnjeg Tegeltijinog nastupa u Sarajevu stekao utisak da on, kao mogući budući predsjedavajući Savjeta ministara, neće imati vlastiti stav o bilo kojoj važnoj temi.

- Tegeltija je na mene ostavio vrlo blijed utisak, kao čovjek koji neće imati vlastiti stav o bilo čemu već da je tu delegiran od SNSD-a i da sve zavisi od politike njegove stranke. Čak me je neprijatno iznenadio kad je rekao da je za to da se poveća stopa PDV-a - kaže Mektić u izjavi Insajderu.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Meki Gandzo

26.11.2019 13:41

Niste u pravu, gosp. Tegeltija je strucnjak u ophodjenju sa novcem!

ODGOVORITE
Name

Hare

26.11.2019 13:48

HVALA VELIKA Miloradu Dodiku Predsjedniku SNSDa u ime gradjana, Bosnjaka i drzave BiH sto je omogucio nastavak NATO puta BiH i sto je prihvatio i potpisao slanje Programa reformi u NATO, te tako omogucio aktiviranje MAP-a.. Realno, niko nije vise uradio za drzavu BiH od Dodika, jer je prenio 68 nadleznosti sa RS na institucije BiH i poslao molbu i zahtjev da NATO ubrzano primi BiH u tu vojnu alijansu. Velike cestitke i veliko HVALA Dodiku.

Name

nato

26.11.2019 13:55

Najveća pljačka u istoriji poslijeratne BiH, čiji Savjet ministara bi uskoro trebalo da počne da vodi Tegeltija, jeste detaljno satiranje firme FG "Birač" i povezanih privrednih subjekata, koje je RS koštalo 1,7 milijardi maraka. Pranje para je tu bila osnovna djelatnost, a osim propasti FG "Birač", za direktnu posledicu imalo je i propast "Balkan Investment Banke" i "Banke Srpske"! Plus “Bobar” banka. Za sve je Tegeltija, kao tadašnji ministar finansija, znao, direktno u mnogo čemu učestvovao, ni za šta nije odgovarao, već je, kako to u BiH biva, nagrađen - pozicijom koja obećava novih 1,7 milijardi KM štete!

Name

duduk

26.11.2019 13:42

on je dodikov rob i radi sve po direktivi njegovoj; krade, falsifikuje, nezakonito radi...i zato ga drži.

ODGOVORITE
Name

Skobalj

26.11.2019 13:42

Pa zar nije drzava iznad entiteta, kantona, opstina, gradova, sela, zaseoka i mjesnih zajednica? Ili to vazi za sve druge normalne drzave?

ODGOVORITE
Name

Ovako

26.11.2019 14:03

Samo za druge, normalne. Mi nismo normalni, a tako nam je kako je i kako pise u Dejtonu i to treba postovati. Ne vidim cemu ta potreba muslimana da stavljaju BiH ispred entiteta i svega, kad tako nije u Ustavu????

Name

Šta očekuješ Mekta?

26.11.2019 13:47

Je li Mektić očekivao nešto pametno konstruktivno od Taška Načića? Pa ta lopuža je uz Kaju jedan od vodećih članova čuvenog mrkonjićkog kriminalnog klana.

ODGOVORITE
Name

REZOLUCIJA

26.11.2019 13:54

Ja se izvinjaJJJJem, ali REZOLUCIJA, pa bila ona cak i od najviseg organa kakav je Parlament Srpske NEMA PRAVNU SNAGU !!!! Kad kazes REZOLUCIJA, narod misli: AUUUU, PA TO JE NESTO OZBILJNO, nazalost, REZOLUCIJA je jedno veliko NIŠTA !!!! Dodik i nj CRVENI KMERI su trebali na vrijeme misliti o NATO, tj od 2005 pa do 2009. kad su slali MOLBE za prijem u NATO.... poslali molbe, donijeli ZAKON za prijem u NATO, a sad se vade na cijelu Skupstinu Srpske?????

ODGOVORITE
Name

Rale

26.11.2019 13:55

Kad se bude odgovaralo pred narodom mile ce zbrisati a ovima ce se suditi.

ODGOVORITE
Name

Е

26.11.2019 14:02

Добро је ако се само додворавао. То је ситница шта си ти радио пуних 5 година. А, фотеља је чудо и за њега и за тебе. Иста багра

ODGOVORITE
Name

Ре

26.11.2019 14:26

Никад исти, колико су пута урадилк да се скине са сједнице СМ слање одговора у Брисел а ови за власт одмах потписаше.

Name

Sa strane

26.11.2019 14:31

On danas, ti pet godina!

ODGOVORITE
Name

Ре

26.11.2019 15:03

Немојте паметовати , неко мора.

Name

Kale

26.11.2019 17:47

Sta si ti ocekivao Mekticu od tog lika,to je jedna velika stetocina i bitanga koja napreduje negativnom selekcijom u tom nakaradnom i kriminalnom i zlocinackom miljeu!!!

ODGOVORITE