Чланови групе Правда за Давида испред суда у БЛ

"Неће нас заплашити", рекли су чланови неформалне групе "Правда за Давида“ уочи данашњег суђења у Основном суду у Бањој Луци због одржавања непријављеног скупа и за ремећење јавног реда и мира, 17. децембра прошле године.

Република Српска 26.11.2019 | 10:38
Чланови групе Правда за Давида испред суда у БЛ
Озрен Пердув, један је од 24 особе, већином чланова неформалне групе грађана "Правда за Давида", који су прошле године протестовали испред Народне скупштине РС-а, након што су, како каже, сазнали да је кандидат за министра унутрашњих послова у РС нови, тј. стари министар Драган Лукач.

Тврди да су се спонтано окупили те да нису прекршили закон.

"Они нас терете за незаконито окупљање и озбиљно ремећење јавног реда и мира, али смо ми тог дана одржали практични час из демократије, спонтано окуплајње, али нажалост наш Закон о окупљању то не препознаје", тврди Пердув.

Каже да се ово личи на „Процес“ Франка Кафке, гдје главни јунак кроз читав роман припрема одбрану, а "заправо се поставља питање од чега се он то заправо брани и то је суштина свега што се дешава и овдје".

"Систем је врло ефиксан када треба да казни оне који траже правду и шаљемо поруку – зауставите репресију полиције над нама", тврди Пердув.

Оптужбе да су, како каже, реметили јавни ред и мир немају никакаву тежину будући да сви узвици и пароле заправо представљају изражавање мишљења о раду државних органа (МУП и министар), а што није кажњиво - то се експлицитно наводи у Уставу РС, као и у Закону о јавном реду и миру РС.

Испед бањалучког Основог суда окупљени чланови групе "Правда за Давида" јутрос су носили транспаренте на којима пише "Заштитите нас", "Помозите нам", "Зауставите репресију полиције над свима нама"..., као и фотографије Давида Драгичевића.

(Фена)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дијаспора ДЕ

26.11.2019 09:52

Страсно је гледати ста нам се десава у насој матици. Подрска активистима ПзД до конацног казњавања поциниоца злоцина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

26.11.2019 09:56

СВАКА ЦАСТ ЉУДИ ДОБРИ. СРЕЦА ВАС ПРАТИЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иде

26.11.2019 09:56

Дневница 20км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архандјело

26.11.2019 10:21

Лукацу ,ко је убио Давида!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одлично правдаши

26.11.2019 10:32

Несумњам да ћете доказати на суду не зна на ком али ћете доказати да у ствари мајмунска организација која себе зове МУП крши закон и устав Републике Српске. Живјела слобода говора и мишљења!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИса

26.11.2019 13:55

Гонити багру док им сеф све не доказе како казе зна све.

ОДГОВОРИТЕ