Најмање три особе су погинуле у Албанији

Како преносе медији, најмање три особе су погинуле у снажном земљотресу који је јутрос погодио Албанију, а албански премијер Еди Рама стигао је у Драч, који је највише погођен снажним земљотресом. Најмање 150 особа је повређено.

Свијет 26.11.2019 | 08:30
Најмање три особе су погинуле у Албанији
Након снажног земљотреса који је јутрос погодио Албанију, нов потрес забележен у 7.10. По снази био је јачи од претходног који је разорио делове земље.

Најновији земљотрес био је јачине 6,5 степени, а претходни, који се догходио у четири сата јутрос имао је снагу од 6,4 степена по Рихтеру.

Први земљотрес, јачине 6,4 степена, догодио се у 4 сата недалеко од Драча, на дубини од 10 километара, а како се наводи, епицентар је био у мору.

Како преносе медији најмање три особе су погинуле у снажном земљотресу који је јутрос погодио Албанију, а албански премијер Еди Рама стигао је у Драч, који је највише погођен снажним земљотресом. Најмање 150 особа је повређено.

Две жртве су жене у Драчу, а једна у месту Тумане, код Драча. Епицентар два земљотреса, јачине 6,4 и 6,5 степена, био је недалеко од Драча, преноси албански Том ченел. Повређено је најмање 150 особа, порушене су најмање две зграде, а бројне су оштећене.

Земљотрес се осетио и у Србији и целом региону - Црној Гори, Северној Македонији и целом региону.

Бројни становници Албаније напустили су своје домове, а многи су пријавили да је земљотрес направио пукотионе у њиховим кућама, преноси АП. 

Грађани Тиране изашли су на улице, неки са бебама у наручју. У главном граду наводно има више од 50 повређених.   

(Курир/Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни Груја

26.11.2019 08:46

Земљотрес потресо мали Шенген.

ОДГОВОРИТЕ