Najmanje tri osobe su poginule u Albaniji

Kako prenose mediji, najmanje tri osobe su poginule u snažnom zemljotresu koji je jutros pogodio Albaniju, a albanski premijer Edi Rama stigao je u Drač, koji je najviše pogođen snažnim zemljotresom. Najmanje 150 osoba je povređeno.

Svijet 26.11.2019 | 08:30
Najmanje tri osobe su poginule u Albaniji
Nakon snažnog zemljotresa koji je jutros pogodio Albaniju, nov potres zabeležen u 7.10. Po snazi bio je jači od prethodnog koji je razorio delove zemlje.

Najnoviji zemljotres bio je jačine 6,5 stepeni, a prethodni, koji se doghodio u četiri sata jutros imao je snagu od 6,4 stepena po Rihteru.

Prvi zemljotres, jačine 6,4 stepena, dogodio se u 4 sata nedaleko od Drača, na dubini od 10 kilometara, a kako se navodi, epicentar je bio u moru.

Kako prenose mediji najmanje tri osobe su poginule u snažnom zemljotresu koji je jutros pogodio Albaniju, a albanski premijer Edi Rama stigao je u Drač, koji je najviše pogođen snažnim zemljotresom. Najmanje 150 osoba je povređeno.

Dve žrtve su žene u Draču, a jedna u mestu Tumane, kod Drača. Epicentar dva zemljotresa, jačine 6,4 i 6,5 stepena, bio je nedaleko od Drača, prenosi albanski Tom čenel. Povređeno je najmanje 150 osoba, porušene su najmanje dve zgrade, a brojne su oštećene.

Zemljotres se osetio i u Srbiji i celom regionu - Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i celom regionu.

Brojni stanovnici Albanije napustili su svoje domove, a mnogi su prijavili da je zemljotres napravio pukotione u njihovim kućama, prenosi AP. 

Građani Tirane izašli su na ulice, neki sa bebama u naručju. U glavnom gradu navodno ima više od 50 povređenih.   

(Kurir/Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

26.11.2019 08:46

Zemljotres potreso mali Šengen.

ODGOVORITE