СДС тражи да се "Програм реформи" разматра у НСРС

- Клуб СДС у Народној скупштини Републике Српске данас је упутио захтјев предсједнику и Колегију НСРС за допуну дневног реда на предстојећој сједници, са тачком на којој би се расправљало о информација о "Програму реформе одбране БиХ" којим се предвиђа чланство у НАТО.

Република Српска 25.11.2019 | 14:04
СДС тражи да се "Програм реформи" разматра у НСРС
Ово је данас на конференцији за новинаре саопштио члан Предсједништва СДС Недељко Гламочак.

Он је казао да ће СДС тражити од предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић да закаже посебну сједницу НСРС на ову тему.

"Свједоци смо да ових дана стижу честитке Босни и Херцеговини  због НАТо пута, а да су Комитет СНСД-а и медији које контролише ова странка, попут РТРС и АТВ, једини који тврде да слање документа који је пристао Милорад Додик не значи чланство у овој организацији", казао је Гламочак.

Сматра да би било добро да Народна скупштина заузме свој став прије него што се НАТО изјасни о овом питању, јер ће, у супротном, упозорава Гламочак, бити сувише касно.

"Апелујемо да предсједница закаже ову сједницу како би се видјело шта је то толико тајно у овој одлуци да о томе не могу бити упознати народни посланици, а да може знати Комитет СНСД “, рекао је Гламочак.

Он је истакао да није добро за Републику Српску и њене институције да се овако важан документ крије од њих, наглашавајући да не може комитет једне партије бити старији од Парламента Српске или Владе.

„Понижавање је када Народна скупштина расправља о политичкој деклерацији СДА на посебној сједници, а да нема сједнице на којој би се расправљало о програму реформе којим се подразумијева чланство у НАТО“, казао је Гламочак.

Он упозорава да је потписивањем овог документа од стране Милорад Додика још „једна цигла извађена из темеља Републике Српске“, подсјећајући да је за вријеме владавине СНСД од Српске одузето Брчко и да су реализоване по њу многе штетне одлуке.

„Увијек када је СНСД бранио Републику Српску она је изгубила и то се десило са референдумом о Суду и тужилаштву, Дану Републике Српске итд. “, подсјетио је Гламочак.

Он је изразио бојазан да ће СНСД реализовати и друге штетне одлуке и договоре на које су њени функционери ставили потпис.

„Бојимо се да ће након низа по Републику Српску штетних потеза СНСД кренути и у реализацију Прудског споразума на који је свој потпис ставио Милорад Додик. Једино је још то остало да проведу и бојим се да ће активирање МАП-а за чланство у НАТО повући покретање низа других одлука, укључујући и територијалну реорганизацију којом би Република Српска била избрисана“, упозорио је Гламочак.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лука

25.11.2019 13:08

Било би фер према грађанима РС да се о тим реформама расправља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

25.11.2019 13:09

Ма какав "извршни комитет "ко њих пита за мишљење,тамо сједе као пањеви и само је то представа за јавност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дај

25.11.2019 13:39

Људи бозији, Па и ово це проци ко и све остало прије овога..Галама седмицу, двије и појео вук магарца...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

25.11.2019 13:51

Милееееееееее продаооооооо сиииииииииии Републикуууууу Српскуууууууууу, ЈОЈ, ЈОЈ, ЈОЈ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конфузија

25.11.2019 15:01

Ова наша опозиција ми никако није јасна... Какав је био њихов став пре АНП-а, а какав је сада? Нека се изјасне, а не да муљају ко и Додик...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

25.11.2019 18:04

Људи оставите тај НАТО висе,ниста се неце промијенити а сто није и до сад било. Нато нам мало па мало ради вјезбе пред носом у срцу БиХ,ми смо одавно вец у НАТУ. Дајте мало о корупцији,о политицким убиствима,о лазним инвестицијама...о одласку омладине..

ОДГОВОРИТЕ