Беванда очекује брзу потврду Тегелтије у ПБиХ

Министар финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вјекослав Бенванда изјавио је да очекује да ће парламент БиХ ускоро потврдити избор Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара, будући да има све потребне квалификације за то.

Босна и Херцеговина 25.11.2019 | 11:58
Беванда очекује брзу потврду Тегелтије у ПБиХ
Беванда је оцијенио да је одлуком Предсједништва БиХ о деблокади власти откочен процес који БиХ помјера из стања блата у којем се сад налази, те истакао да на Тегелтију гледа као на професионалца са великим стручним и политичким искуством.

Он је за “Вечерњи лист”, издање за БиХ, рекао да се нада да ће што прије бити формиран нови сазив Савјета министара и профункционисати Парламентарна скупштина. 

Беванда је изразио очекивање да ће се за преосталих мјесец дана бити усвојен буџет, а да ће Предсједништво БиХ доставити свој буџетски захтјев за идућу годину како би Министарство финансија завршило технички дио посла и припремило га за нови сазив Савјета министара.

– На тај начин би избјегли ситуацију понављања доношења одлука о привременом финансирању – навео је он.

Говорећи о измјенама Изборног закона, Беванда је навео да га треба мијењати тако да се сва три конститутивна народа осјећају комотно и да нема превара, наметања представника и прегласавања.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Има Има

25.11.2019 11:13

И те како искуства како се опљацка банка , па се ликвидира , има искуства како се најпросперитетнија фабрика , фабрика глинице Бирац опљацка за око милијарду КМ , па се ликвидира , има искуства како се јавна предузеца пељусе , превасходно ради куповине тзв. гласаца , има искуства како се рафинерије обарају на кољена и много слицних ствари . Ти то врло добро знас , изгледа да сте исти , логицно ако су вам сефови браца по много цему , онда и ти цекас свога брата , а и фаце сте , нема ста .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гванадео

25.11.2019 12:13

И ми градјани једва цекамо да та лоповцина запоцне свој пир по народним добрима!

Name

ДАВАЈ

25.11.2019 11:17

Изгледа да је и ХДЗ осто без пара ко српска гологузи Тегелтија им додзе ко спасиоц Намирисали су да негдје има јос пара ко хијене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бос

25.11.2019 11:54

јбт од како знам за себе овај Беванда министар финансија у пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предлазем

25.11.2019 17:17

Имате пасосе Хрватске и Словеније, па опробајте тамо пљацкати.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

26.11.2019 17:23

ДОКЛЕ ВИШЕ СТРАШИТИ НАРОД СА ОВИМ ФАЦАМА.

ОДГОВОРИТЕ