Bevanda očekuje brzu potvrdu Tegeltije u PBiH

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Benvanda izjavio je da očekuje da će parlament BiH uskoro potvrditi izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, budući da ima sve potrebne kvalifikacije za to.

Bosna i Hercegovina 25.11.2019 | 11:58
Bevanda očekuje brzu potvrdu Tegeltije u PBiH
Bevanda je ocijenio da je odlukom Predsjedništva BiH o deblokadi vlasti otkočen proces koji BiH pomjera iz stanja blata u kojem se sad nalazi, te istakao da na Tegeltiju gleda kao na profesionalca sa velikim stručnim i političkim iskustvom.

On je za “Večernji list”, izdanje za BiH, rekao da se nada da će što prije biti formiran novi saziv Savjeta ministara i profunkcionisati Parlamentarna skupština. 

Bevanda je izrazio očekivanje da će se za preostalih mjesec dana biti usvojen budžet, a da će Predsjedništvo BiH dostaviti svoj budžetski zahtjev za iduću godinu kako bi Ministarstvo finansija završilo tehnički dio posla i pripremilo ga za novi saziv Savjeta ministara.

– Na taj način bi izbjegli situaciju ponavljanja donošenja odluka o privremenom finansiranju – naveo je on.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, Bevanda je naveo da ga treba mijenjati tako da se sva tri konstitutivna naroda osjećaju komotno i da nema prevara, nametanja predstavnika i preglasavanja.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ima Ima

25.11.2019 11:13

I te kako iskustva kako se opljacka banka , pa se likvidira , ima iskustva kako se najprosperitetnija fabrika , fabrika glinice Birac opljacka za oko milijardu KM , pa se likvidira , ima iskustva kako se javna preduzeca peljuse , prevashodno radi kupovine tzv. glasaca , ima iskustva kako se rafinerije obaraju na koljena i mnogo slicnih stvari . Ti to vrlo dobro znas , izgleda da ste isti , logicno ako su vam sefovi braca po mnogo cemu , onda i ti cekas svoga brata , a i face ste , nema sta .

ODGOVORITE
Name

Gvanadeo

25.11.2019 12:13

I mi gradjani jedva cekamo da ta lopovcina zapocne svoj pir po narodnim dobrima!

Name

DAVAJ

25.11.2019 11:17

Izgleda da je i HDZ osto bez para ko srpska gologuzi Tegeltija im dodze ko spasioc Namirisali su da negdje ima jos para ko hijene

ODGOVORITE
Name

Bos

25.11.2019 11:54

jbt od kako znam za sebe ovaj Bevanda ministar finansija u pm.

ODGOVORITE
Name

Predlazem

25.11.2019 17:17

Imate pasose Hrvatske i Slovenije, pa oprobajte tamo pljackati.....

ODGOVORITE
Name

BOBA

26.11.2019 17:23

DOKLE VIŠE STRAŠITI NAROD SA OVIM FACAMA.

ODGOVORITE