Свако ко има српски пасош може у репрезентацију

Селектор сматра да је свако ко има законско право, српски пасош и таленат, могући репрезентативац Србије

Кошарка 25.11.2019 | 10:44
Свако ко има српски пасош може у репрезентацију
Нови селектор Србије Игор Кокошков најавио је гломазан први списак, а затим је дао интервју из којег је могло да се наслути да разматра опцију да на списку Орлова буде и НБА центар који има српске корене - Френк Камински.

Након што се у Србији подигла бура и реакције су различите, Кокошков је појаснио ситуацију у разговору за "Глас Америке".

- Ја сам заиста врло, врло досадан за медије, јер ја се заиста, то је ствар мог васпитања и спортског и приватног, не бавим ексклузивитетима. Нажалост, некад једна полуинформација може да буде много важнија од истине. Камински... Ја не знам ту ситуацију, то је једно од питања, које ми је постављено у релативно дугом интервјуу, које је извучено из контекста као ексклузивитет и бомбастичан наслов. А одговор, ја бих рекао овако... Свако ко има званично законско право, ко има српски пасош, добар је кошаркаш, има талента и квалитет, потенцијални је репрезентативац.

- Значи, ми немамо никакав званичан контакт са Каминским, имамо нашег тренера Дарка Рајаковића тамо (у Финиксу, прим.аут.) и он ће вероватно имати тај контакт, да видимо где је, шта је итд, али кажем, то је нешто што је у овом тренутку врло апстрактно. У једном тренутку ћемо направити иницијални контакт и видети колико је то реално. Понављам, нема никаквог ексклузивитета, али генерално наш став је да свако ко има талент, потенцијал, заслужује, српски је држављан, јесте потенцијални српски репрезентативац - рекао је, између осталог, Кокошков за "Глас Америке".

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар