Svako ko ima srpski pasoš može u reprezentaciju

Selektor smatra da je svako ko ima zakonsko pravo, srpski pasoš i talenat, mogući reprezentativac Srbije

Košarka 25.11.2019 | 10:44
Svako ko ima srpski pasoš može u reprezentaciju
Novi selektor Srbije Igor Kokoškov najavio je glomazan prvi spisak, a zatim je dao intervju iz kojeg je moglo da se nasluti da razmatra opciju da na spisku Orlova bude i NBA centar koji ima srpske korene - Frenk Kaminski.

Nakon što se u Srbiji podigla bura i reakcije su različite, Kokoškov je pojasnio situaciju u razgovoru za "Glas Amerike".

- Ja sam zaista vrlo, vrlo dosadan za medije, jer ja se zaista, to je stvar mog vaspitanja i sportskog i privatnog, ne bavim ekskluzivitetima. Nažalost, nekad jedna poluinformacija može da bude mnogo važnija od istine. Kaminski... Ja ne znam tu situaciju, to je jedno od pitanja, koje mi je postavljeno u relativno dugom intervjuu, koje je izvučeno iz konteksta kao ekskluzivitet i bombastičan naslov. A odgovor, ja bih rekao ovako... Svako ko ima zvanično zakonsko pravo, ko ima srpski pasoš, dobar je košarkaš, ima talenta i kvalitet, potencijalni je reprezentativac.

- Znači, mi nemamo nikakav zvaničan kontakt sa Kaminskim, imamo našeg trenera Darka Rajakovića tamo (u Finiksu, prim.aut.) i on će verovatno imati taj kontakt, da vidimo gde je, šta je itd, ali kažem, to je nešto što je u ovom trenutku vrlo apstraktno. U jednom trenutku ćemo napraviti inicijalni kontakt i videti koliko je to realno. Ponavljam, nema nikakvog ekskluziviteta, ali generalno naš stav je da svako ko ima talent, potencijal, zaslužuje, srpski je državljan, jeste potencijalni srpski reprezentativac - rekao je, između ostalog, Kokoškov za "Glas Amerike".

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar