Данас умјерено до претежно облачно вријеме у БиХ

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује умјерено до претежно облачно вријеме са више сунчаних периода на сјевероистоку и истоку, док на југу Херцеговине постоји могућност за мало кише.

Босна и Херцеговина 24.11.2019 | 09:37
Данас умјерено до претежно облачно вријеме у БиХ
Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 18, у мјестима са фенским ефектом за неки степен и виша, а на планинама око осам степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар, углавном јужних и источних смјерова, а на југу Херцеговине слаб до умјерен југо.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, само је понегдје на југозападу забиљежена киша.

Соколац је јутрос са минус једним степеном, измјереним у 7.00 часова, био најхладнији.

На Бјелашници је измјерен један степен, у Зворнику, Рудом и Калиновику два, у Бијељини, на Хан Пијеску, у Градишци и Вишеграду три, у Бањалуци, Фочи, Новом Граду и Санском Мосту четири, у Приједору, Српцу и Бугојну пет, у Добоју, Гацку, Јајцу и Тузли шест, у Билећи, Мркоњић Граду, на Иван Седлу, у Сарајеву и Бихаћу осам, у Сребреници девет, у Требињу и Мостару десет, у Ливну 11, у Широком Бријегу 12, у Шипову и Грудама 14, у Рибнику 15 и у Неуму 17 степени Целзијусових.

Падавина је у протекла 24 часа било у Херцеговини. У Гацку је пало два литра по метру квадратно, у Билећи један литар, а мања количина забиљежена је и у Требињу. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар