Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme u BiH

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa više sunčanih perioda na sjeveroistoku i istoku, dok na jugu Hercegovine postoji mogućnost za malo kiše.

Bosna i Hercegovina 24.11.2019 | 09:37
Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme u BiH
Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, u mjestima sa fenskim efektom za neki stepen i viša, a na planinama oko osam stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab vjetar, uglavnom južnih i istočnih smjerova, a na jugu Hercegovine slab do umjeren jugo.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, samo je ponegdje na jugozapadu zabilježena kiša.

Sokolac je jutros sa minus jednim stepenom, izmjerenim u 7.00 časova, bio najhladniji.

Na Bjelašnici je izmjeren jedan stepen, u Zvorniku, Rudom i Кalinoviku dva, u Bijeljini, na Han Pijesku, u Gradišci i Višegradu tri, u Banjaluci, Foči, Novom Gradu i Sanskom Mostu četiri, u Prijedoru, Srpcu i Bugojnu pet, u Doboju, Gacku, Jajcu i Tuzli šest, u Bileći, Mrkonjić Gradu, na Ivan Sedlu, u Sarajevu i Bihaću osam, u Srebrenici devet, u Trebinju i Mostaru deset, u Livnu 11, u Širokom Brijegu 12, u Šipovu i Grudama 14, u Ribniku 15 i u Neumu 17 stepeni Celzijusovih.

Padavina je u protekla 24 časa bilo u Hercegovini. U Gacku je palo dva litra po metru kvadratno, u Bileći jedan litar, a manja količina zabilježena je i u Trebinju. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar