"Познати сте, Александре, и Ви и Србија"

Предсједник Србије Александар Вучић је потврдио намеру да на Сретење, у Народној скупштини буде усвојена посебна декларација о политичкој независности и војној неутралности земље.

Србија 23.11.2019 | 17:44
"Познати сте, Александре, и Ви и Србија"
"Ако будемо успели да урадимо то за Сретење, било би лепо. Никад не можете да кажете за дан или два, да тако намештате, скупштине процедуре су такве", рекао је Вучић на Палићу, и додао:

"Верујем да би једна врста потврде и унутрашње и спољне политике Србије, за коју мислим да је дала резултате и изазвала поштовање целог света, да бисмо могли то да урадимо, не због себе, већ због будућих генерација".

 Он је додао да се Србија држи те политике.

"Важно је да кад потврдите један курс, онда вас и други посматрају на тај начин. Мени је недавно белгијска премијерка рекла: 'Ви у Србији, и ви Александре, познати сте по томе да имате самосталну и независну политику.' Знате ли каква је то част и каква је то реткост чути у данашњим европским оквирима", каже Вучић.

Додао је да је на то поносан.

Каже да је и то један од разлога што мађарски пријатељи цене Србију - јер имамо аутохтону, аутономну, самосталну и независну политику.

"Што идемо за својим интересима, поштујући све друге, а не морамо увек да будемо пришипетље свему што неко други донесе као одлуку. Сами бирамо када ћемо за нешто да гласамо, а кад нећемо. То је веома важно и доприноси даљем и већем угледу Србије", закључио је он.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Па коњу

23.11.2019 17:04

И миле је на скупстини изгласао војну неутралност као лафо рс а сад прихватио нато

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.11.2019 20:48

Зар није Скипстина Србије изгласала 2007 војну неутралност. Ови утврдјују градиво.

Name

Иду

24.11.2019 17:12

На поправни!!један народ једна партија се пита !демократија на б алкану!!цовјек партија а народ ту се не пита он је у расулу а партје мисле и раде ста хоце демократијапартијасаааа!!!

Name

Ђорђе

24.11.2019 18:43

ИТД... Скупштина Републике Српске изгласа војну неутралност и сада у НАТО... И де тако и Србија....

ОДГОВОРИТЕ