"Poznati ste, Aleksandre, i Vi i Srbija"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je potvrdio nameru da na Sretenje, u Narodnoj skupštini bude usvojena posebna deklaracija o političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti zemlje.

Srbija 23.11.2019 | 17:44
"Poznati ste, Aleksandre, i Vi i Srbija"
"Ako budemo uspeli da uradimo to za Sretenje, bilo bi lepo. Nikad ne možete da kažete za dan ili dva, da tako nameštate, skupštine procedure su takve", rekao je Vučić na Paliću, i dodao:

"Verujem da bi jedna vrsta potvrde i unutrašnje i spoljne politike Srbije, za koju mislim da je dala rezultate i izazvala poštovanje celog sveta, da bismo mogli to da uradimo, ne zbog sebe, već zbog budućih generacija".

 On je dodao da se Srbija drži te politike.

"Važno je da kad potvrdite jedan kurs, onda vas i drugi posmatraju na taj način. Meni je nedavno belgijska premijerka rekla: 'Vi u Srbiji, i vi Aleksandre, poznati ste po tome da imate samostalnu i nezavisnu politiku.' Znate li kakva je to čast i kakva je to retkost čuti u današnjim evropskim okvirima", kaže Vučić.

Dodao je da je na to ponosan.

Kaže da je i to jedan od razloga što mađarski prijatelji cene Srbiju - jer imamo autohtonu, autonomnu, samostalnu i nezavisnu politiku.

"Što idemo za svojim interesima, poštujući sve druge, a ne moramo uvek da budemo prišipetlje svemu što neko drugi donese kao odluku. Sami biramo kada ćemo za nešto da glasamo, a kad nećemo. To je veoma važno i doprinosi daljem i većem ugledu Srbije", zaključio je on.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pa konju

23.11.2019 17:04

I mile je na skupstini izglasao vojnu neutralnost kao lafo rs a sad prihvatio nato

ODGOVORITE
Name

re

23.11.2019 20:48

Zar nije Skipstina Srbije izglasala 2007 vojnu neutralnost. Ovi utvrdjuju gradivo.

Name

Idu

24.11.2019 17:12

Na popravni!!jedan narod jedna partija se pita !demokratija na b alkanu!!covjek partija a narod tu se ne pita on je u rasulu a partje misle i rade sta hoce demokratijapartijasaaaa!!!

Name

Đorđe

24.11.2019 18:43

ITD... Skupština Republike Srpske izglasa vojnu neutralnost i sada u NATO... I de tako i Srbija....

ODGOVORITE