Немамо право оспоравати одлуке Предсједништва

Инспекцијски надзор у случају именовања амбасадорке БиХ у Републици Чешкој Мартине Млинаревић Сопта затражио је замјеник министра иностраних послова БиХ Јосип Бркић, а не министар, нити Министарство вањских послова БиХ.

Босна и Херцеговина 22.11.2019 | 21:28
Немамо право оспоравати одлуке Предсједништва
Замјеник министра је допис Управном инспекторату Министарству правде БиХ у којем тражи инспекцијски надзор сачинио у складу са својим ингеренцијама, али се ради о његовој личној иницијативи.

Министарство је у случају овог именовања поступило по одлуци Предсједништва БиХ о именовању амбасадора, чија је то искључива уставна надлежност. МВПБиХ сматра да ниједна институција нема надлежност да онемогућава или оспорава Предсједништво БиХ у извршавању својих обавеза у складу са Уставом БиХ.

Након свих проведених процедура амбасадорка Мартина Млинаревић Сопта добила је агреман од Републике Чешке, а по питању несагласности њеног степена образовања и Правилника о систематизацији у МВПБиХ сачињена је забиљешка која је достављена Предсједништву БиХ.

Неспоразум у вези с адресом с које је пријава послана настао је у интерној комуникацији унутар Министарства, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

масала

22.11.2019 22:02

Сад је ред да неко са основном школом,наравно купљеном,оде у неку од амбасада и то ће бити “топ”дипломатија

ОДГОВОРИТЕ