И данас протести испред зграде Владе ФБиХ

Грађани се и данас окупљају испред зграде Владе ФБиХ како би исказали незадовољство дешавањима у Заводу Пазарић. Како јавља новинар "Независних" саобраћај је блокиран, а грађани су донијели транспаренте са порукама за надлежне.

Босна и Херцеговина 22.11.2019 | 13:18
И данас протести испред зграде Владе ФБиХ
Међу демоснтрантима је највише родитеља дјеце са потешкоћама у развоју који кажу да смјене нису довољне, траже  да се утврде одговорности.

Родитељи истичу да су упознати са стањем, да знају да се дешавају овакве ствари као што су на фотографијама у Заводу, те траже да се процесуирају они који су одговорни за то.

На импровизирану позорницу излазе родитељи, причају о совјим проблемима, о препрекама за њихову дјецу у овоме друштву и шта би Влада требало да учини да олакша живот њиховој дјеци.

Демонстранти и родитељи питају се шта је са грађанима, зашто шуте, зашто не изађу на улицу.



Подсјетимо, притисак јавности на надлежне да се ријеши питање у Заводу у Пазарићу је услиједило након што је на прес-конференцији у Представничком дому ФБиХ заступница Сабина Ћудић објавила застрашујуће фотографије на којима су приказана дјеца завезана за радијаторе и намјештај.

Влада ФБиХ је на данашњој сједници у Сарајеву донијела одлуку о смјени директора те Управног и Надзорног одбора Завода Пазарић.

Министри су разматрали неколико неколико закључака о стању у Заводу Пазарић, међу којима је ванредни надзор о стању у тој установи, инспекцијски надзор Пореске управе, стручни надзор о збрињавању те закључци о подузетим мјерама.

(Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Прасећа Бригада

22.11.2019 12:34

У Федерацији и протестују.Овде код нас у РС нико ниста,јагњад прасад и шатори и све ок.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.11.2019 13:27

Жалосно је и врло тужно што се дешава му Пазарићу,али не видим разлог да због тога идемо ми из Српске на протесте.

Name

Канадјанин

22.11.2019 13:06

Зар за такво злодјело само смјена? Проклетници , И они И њихово девето кољено. И канадске новине пису о томе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

22.11.2019 13:38

Све цеститке за Сабину Цудиц и треба бити прогласена за ЛИЦНОСТ ГОДИНЕ.Стидимо се ми из РС,ако нисмо у стању да заститимо дјецу не треба да нас буде.Наклон Сабини до пода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2019 16:00

Увијек се недају они који Јо'с једном зеле злоупотребити зоо да би се промовисали Посебно нас Драско ал је одавно процитан

Name

Ре

24.11.2019 16:01

А сто то она прије није реаговала хахаха иста наса професорица Јелена