I danas protesti ispred zgrade Vlade FBiH

Građani se i danas okupljaju ispred zgrade Vlade FBiH kako bi iskazali nezadovoljstvo dešavanjima u Zavodu Pazarić. Kako javlja novinar "Nezavisnih" saobraćaj je blokiran, a građani su donijeli transparente sa porukama za nadležne.

Bosna i Hercegovina 22.11.2019 | 13:18
I danas protesti ispred zgrade Vlade FBiH
Među demosntrantima je najviše roditelja djece sa poteškoćama u razvoju koji kažu da smjene nisu dovoljne, traže  da se utvrde odgovornosti.

Roditelji ističu da su upoznati sa stanjem, da znaju da se dešavaju ovakve stvari kao što su na fotografijama u Zavodu, te traže da se procesuiraju oni koji su odgovorni za to.

Na improviziranu pozornicu izlaze roditelji, pričaju o sovjim problemima, o preprekama za njihovu djecu u ovome društvu i šta bi Vlada trebalo da učini da olakša život njihovoj djeci.

Demonstranti i roditelji pitaju se šta je sa građanima, zašto šute, zašto ne izađu na ulicu.



Podsjetimo, pritisak javnosti na nadležne da se riješi pitanje u Zavodu u Pazariću je uslijedilo nakon što je na pres-konferenciji u Predstavničkom domu FBiH zastupnica Sabina Ćudić objavila zastrašujuće fotografije na kojima su prikazana djeca zavezana za radijatore i namještaj.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o smjeni direktora te Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić.

Ministri su razmatrali nekoliko nekoliko zaključaka o stanju u Zavodu Pazarić, među kojima je vanredni nadzor o stanju u toj ustanovi, inspekcijski nadzor Poreske uprave, stručni nadzor o zbrinjavanju te zaključci o poduzetim mjerama.

(Nezavisne)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Praseća Brigada

22.11.2019 12:34

U Federaciji i protestuju.Ovde kod nas u RS niko nista,jagnjad prasad i šatori i sve ok.

ODGOVORITE
Name

re

22.11.2019 13:27

Žalosno je i vrlo tužno što se dešava mu Pazariću,ali ne vidim razlog da zbog toga idemo mi iz Srpske na proteste.

Name

Kanadjanin

22.11.2019 13:06

Zar za takvo zlodjelo samo smjena? Prokletnici , I oni I njihovo deveto koljeno. I kanadske novine pisu o tome .

ODGOVORITE
Name

baka

22.11.2019 13:38

Sve cestitke za Sabinu Cudic i treba biti proglasena za LICNOST GODINE.Stidimo se mi iz RS,ako nismo u stanju da zastitimo djecu ne treba da nas bude.Naklon Sabini do poda.

ODGOVORITE
Name

Re

24.11.2019 16:00

Uvijek se nedaju oni koji Jo's jednom zele zloupotrebiti zoo da bi se promovisali Posebno nas Drasko al je odavno procitan

Name

Re

24.11.2019 16:01

A sto to ona prije nije reagovala hahaha ista nasa profesorica Jelena