Настављају се протести испред Владе ФБиХ

Грађани Сарајева окупиће се и данас испред зграде Владе Федерације БиХ у знак протеста због узнемирујућих фотографија из Завода за збрињавање ментално инвалидне дјеце Пазарић, тражећи да Влада хитно реагује на дешавања у овој установи.

Босна и Херцеговина 22.11.2019 | 11:05
Настављају се протести испред Владе ФБиХ
Грађани који су и јуче протестовали најавили су да ће се окупљати сваког дана у подне до испуњења њихових захтјева.

У Сарајеву ће данас бити одржана сједница Владе ФБиХ на којој би требало да буде разматрана и информација о третману штићеника Завода Пазарић.

Предсједник Владе ФБиХ Фадил Новалић затражио је од ресорних министарстава информацију о стварном стању у овом Заводу.

Протестна окупљања услиједила су након што је посланица Наше странке у Федералном парламенту Сабина Ћудић на конференцији за новинаре изнијела шокантне детаље о третману штићеника, посебно дјеце у овом заводу.

На фотографијама које је доставила медијима види се како су дјеца везана за намјештај и радијаторе. Некима су руке везане иза леђа, а многа дјеца у таквом положају проводе већи дио дана и цијелу ноћ, те су због таквог третмана код њих забиљежене физичке повреде и погоршано психичко стање.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЗАЛОСНО

22.11.2019 12:20

Ни у једној нормалној, цивилизованој дрзави се дјеца не везу. Има толико хуманих метода да се овој дјеци помогне али за то се запосле струцне особе а не 27 економиста. Не могу им помоци ухљеби који не знају ни нацртане овце цуват а не радити са дјецом са посебним потребама.Најмање је овдје емпатије, људскости и истинске бриге за ту дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2019 17:13

Наравно да према тој дјеци треба бити пазљив јер су недај бозе никоме вец болесна али овима код куце са родитељима И у скоала увати поново уцитеље са прутом ево ста добијемо од демократије дјеца непостоји никога подледајте Драска Викана Бегица итд стока од дјеце тајкун нарусио да незна ста је нема И немозе