Бореновић са званичницима ЕПП у Загребу

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић предводио је делегацију ПДП-а на Конгресу Европске народне партије (ЕПП), најзначајније и најснажније политичке групације у Европи, чији је ПДП члан.

Република Српска 21.11.2019 | 19:15
Бореновић са званичницима ЕПП у Загребу
Током Конгреса у Загребу, Бореновић се сусрео са новоизабраним предсједником ЕПП-а Доналдом Туском, предсједником Европског савјета и некадашњим премијером Пољске.
 
"Честитао сам господину Туску на избору и изразио увјерење да ћемо наставити успјешну сарадњу као што смо имали са његовим предходником, господином Долом. Наше стратешко опредјељење је да РС и БиХ припадају европској породици и да ћемо уложити напоре да достигнемо европске стандарде. Ми се требамо такмичити са развијеним европским регијама, Штајерском, Ломбардијом, Баварском, а грађани заслужују европске плате, пензије, слободу и право на правду", истакао је Бореновић.Бореновић је разговарао и са мандатаром будуће аустријске Владе Себастијаном Курцом, који је, како наводи, доказани пријатељ ПДП-а, што је показао и посјетом Бањалуци прије неколико година.

"И током овог Конгреса показало се колико је важно што ПДП има снажне партнерске односе са најзначајнијим европским странкама и званичницима. Потврђено је наше опредјељење европском путу, али и да смо уважени партнер у оквиру политичке породице ЕПП-а која креира политичке процесе у Европи. То је пут за будућност", истакао је Бореновић.Он је имао и срдачан сусрет са премијером Грчке Киријакосом Мицотакисем, чија је странка Нова демократија један од најдуговјечнијех партнера ПДП-а, а током којег је истакнут значај не само пријатељских односа двије странке, него и наша два народа.

Бореновић је током Конгреса ЕПП-а разговарао и са извјестиоцем Европског парламента за БиХ Паулом Рангелом, предсједником Хрватског сабора Горданом Јандроковићем и многим другим европским званичницима.БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Само бореновиц

21.11.2019 19:23

Човјек за будућност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легенда

21.11.2019 19:36

Браво легендо,Додик ти није ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.11.2019 20:02

Обадва су против НАТО интеграција. Бас је искрен Бореновић.

Name

Дијана Брод

21.11.2019 19:45

Види се ко је модеран, ко је нормалан, прави представник који неће осрамотити. Само да се дозовемо памети и ове људе изаберемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

21.11.2019 19:47

ПДП је права странка, Бореновић их добро размрдао, отворио за нове људе Станивуковића, Тривићку...Држи конекције са свијетом. Види се да га поштују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска Марко

21.11.2019 20:14

Свака ти цаст Бореновицу кад све то стигнес.

ОДГОВОРИТЕ