Borenović sa zvaničnicima EPP u Zagrebu

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović predvodio je delegaciju PDP-a na Kongresu Evropske narodne partije (EPP), najznačajnije i najsnažnije političke grupacije u Evropi, čiji je PDP član.

Republika Srpska 21.11.2019 | 19:15
Borenović sa zvaničnicima EPP u Zagrebu
Tokom Kongresa u Zagrebu, Borenović se susreo sa novoizabranim predsjednikom EPP-a Donaldom Tuskom, predsjednikom Evropskog savjeta i nekadašnjim premijerom Poljske.
 
"Čestitao sam gospodinu Tusku na izboru i izrazio uvjerenje da ćemo nastaviti uspješnu saradnju kao što smo imali sa njegovim predhodnikom, gospodinom Dolom. Naše strateško opredjeljenje je da RS i BiH pripadaju evropskoj porodici i da ćemo uložiti napore da dostignemo evropske standarde. Mi se trebamo takmičiti sa razvijenim evropskim regijama, Štajerskom, Lombardijom, Bavarskom, a građani zaslužuju evropske plate, penzije, slobodu i pravo na pravdu", istakao je Borenović.Borenović je razgovarao i sa mandatarom buduće austrijske Vlade Sebastijanom Kurcom, koji je, kako navodi, dokazani prijatelj PDP-a, što je pokazao i posjetom Banjaluci prije nekoliko godina.

"I tokom ovog Kongresa pokazalo se koliko je važno što PDP ima snažne partnerske odnose sa najznačajnijim evropskim strankama i zvaničnicima. Potvrđeno je naše opredjeljenje evropskom putu, ali i da smo uvaženi partner u okviru političke porodice EPP-a koja kreira političke procese u Evropi. To je put za budućnost", istakao je Borenović.On je imao i srdačan susret sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisem, čija je stranka Nova demokratija jedan od najdugovječnijeh partnera PDP-a, a tokom kojeg je istaknut značaj ne samo prijateljskih odnosa dvije stranke, nego i naša dva naroda.

Borenović je tokom Kongresa EPP-a razgovarao i sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Paulom Rangelom, predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i mnogim drugim evropskim zvaničnicima.BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Samo borenovic

21.11.2019 19:23

Čovjek za budućnost

ODGOVORITE
Name

Legenda

21.11.2019 19:36

Bravo legendo,Dodik ti nije ni do koljena.

ODGOVORITE
Name

Re

21.11.2019 20:02

Obadva su protiv NATO integracija. Bas je iskren Borenović.

Name

Дијана Брод

21.11.2019 19:45

Види се ко је модеран, ко је нормалан, прави представник који неће осрамотити. Само да се дозовемо памети и ове људе изаберемо.

ODGOVORITE
Name

Miloš

21.11.2019 19:47

PDP je prava stranka, Borenović ih dobro razmrdao, otvorio za nove ljude Stanivukovića, Trivićku...Drži konekcije sa svijetom. Vidi se da ga poštuju.

ODGOVORITE
Name

Gradiska Marko

21.11.2019 20:14

Svaka ti cast Borenovicu kad sve to stignes.

ODGOVORITE