Почела седница за националну безбедност Србије

Седница за националну безбедност, којој председава председник Србије Александар Вучић, почела је данас у 18 сати.

Србија 21.11.2019 | 19:06
Почела седница за националну безбедност Србије
Вучић је седницу заказао поводом могуће обавештајне афере, чији су актери руски обавештајац и наводно један српски безбедњак, а након седнице Савета биће познато више детаља о овом случају чију позадину, по налогу председника, истражују српске безбедносне службе.

Осим председника Вучића, у зграду председништва Србије стигли су министарка правде Нела Кубуровић, министар одбране Александар Вулин, начелник генералштаба и многи други.

Међу првима су у зграду Председништва стигли директор БИА Братислав Гашић, директор полиције Владимир Ребић, министарка правде Нела Кубуровић, министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Затим је дошао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, а нешто пре 18 сати на Андрићев венац стигла је и председница владе Ана Брнабић.

Обавештајна афера је у јавности покренута након што је на интернету, а потом и у медијима, објављен снимак на којем се види како руски обавештајац Георгиј Клебан даје новац наводном српском агенту, чији идентитет није откривен.

Аутентичност снимка, као и то да се на њему недвосмислено налази руски обавештајац Георгиј Клебан, потврдила је Безбедносно-информативна агенција.

Из Службе за односе с јавношћу председника Србије раније данас саопштено је да ће Вучић у току дана обавестити јавност о јутрошњем састанку с амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком, који је одржан усред могуће обавештајне афере.

Руски амбасадор није коментарисао садржај разговора с председником Србије, а покушај новинара Тањуга да, по његовом изласку из зграде Председништва, добије изјаву о о томе о чему је разговарао с Вучићем, Боцан-Харченко је игнорисао, само се насмешио и ушао у аутомобил.

Поводом могуће шпијунске афере данас је реаговао и Кремљ, у којем су уверени да ништа не може да наруши односе између Русије и Србије, упркос томе што је председник Вучић отворио истрагу о снимку који наводно показује како руски агент даје новац српском безбедњаку.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бањалуцанин

21.11.2019 19:24

Супермен је одједном досао себи и тренутно спасава Србију дај смеце једно доста висе тебе и твоје пропаганде . Де реци мало народу колико ти брат Андреј дрзи ресторана у Београду. Колико зграда правите ,колико сте дрзавне земље узели по Војводини. Смеце издацес Србију као и издајник Дудук Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ