Počela sednica za nacionalnu bezbednost Srbije

Sednica za nacionalnu bezbednost, kojoj predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počela je danas u 18 sati.

Srbija 21.11.2019 | 19:06
Počela sednica za nacionalnu bezbednost Srbije
Vučić je sednicu zakazao povodom moguće obaveštajne afere, čiji su akteri ruski obaveštajac i navodno jedan srpski bezbednjak, a nakon sednice Saveta biće poznato više detalja o ovom slučaju čiju pozadinu, po nalogu predsednika, istražuju srpske bezbednosne službe.

Osim predsednika Vučića, u zgradu predsedništva Srbije stigli su ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba i mnogi drugi.

Među prvima su u zgradu Predsedništva stigli direktor BIA Bratislav Gašić, direktor policije Vladimir Rebić, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Zatim je došao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a nešto pre 18 sati na Andrićev venac stigla je i predsednica vlade Ana Brnabić.

Obaveštajna afera je u javnosti pokrenuta nakon što je na internetu, a potom i u medijima, objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac navodnom srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

Autentičnost snimka, kao i to da se na njemu nedvosmisleno nalazi ruski obaveštajac Georgij Kleban, potvrdila je Bezbednosno-informativna agencija.

Iz Službe za odnose s javnošću predsednika Srbije ranije danas saopšteno je da će Vučić u toku dana obavestiti javnost o jutrošnjem sastanku s ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, koji je održan usred moguće obaveštajne afere.

Ruski ambasador nije komentarisao sadržaj razgovora s predsednikom Srbije, a pokušaj novinara Tanjuga da, po njegovom izlasku iz zgrade Predsedništva, dobije izjavu o o tome o čemu je razgovarao s Vučićem, Bocan-Harčenko je ignorisao, samo se nasmešio i ušao u automobil.

Povodom moguće špijunske afere danas je reagovao i Kremlj, u kojem su uvereni da ništa ne može da naruši odnose između Rusije i Srbije, uprkos tome što je predsednik Vučić otvorio istragu o snimku koji navodno pokazuje kako ruski agent daje novac srpskom bezbednjaku.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Banjalucanin

21.11.2019 19:24

Supermen je odjednom dosao sebi i trenutno spasava Srbiju daj smece jedno dosta vise tebe i tvoje propagande . De reci malo narodu koliko ti brat Andrej drzi restorana u Beogradu. Koliko zgrada pravite ,koliko ste drzavne zemlje uzeli po Vojvodini. Smece izdaces Srbiju kao i izdajnik Duduk Republiku Srpsku.

ODGOVORITE