Поново протести због дјеце из Пазарића

Више стотина грађана окупило се испред зграде Владе ФБиХ тражећи да хитно реагује због случаја везања дјеце за намјештај и радијаторе у Заводу Пазарић.

Босна и Херцеговина 21.11.2019 | 12:30
Поново протести због дјеце из Пазарића
Протестна окупљања су услиједила након што је федерална посланица из Наше странке Сабина Ћудић на јучерашњој конференцији за медије обзнанила фотографије о везивању штићеника Завода.

Како јавља репортерка портала Клиx.ба, неки од грађана су у сузама и поручују како им је жао и тешко што нема више грађана на улици.

"Дјеца су изгладњивана, везана, све они знају. Овако неће проћи. Ако наше инспекције неће радити имају међународне организације. Та дјеца требају бити заштућена, а не да се тако опходе према најрањивијој групи. Ми смо јуче сви плакали. У тој дјеци видјели смо своју. Да мене нема, моје дијете би било доле", казала је једна од мајки.

На протестима је доста младих и студената. Поручују како их странке и политика не занимају и да се ово мора одмах ријешити. "Дигните се сви, помозите", апеловали су.

Грађани су блокирали двије саобраћајне траке, а родитељи су повели и своју дјецу у колицима и с потешкоћама у развоју.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

21.11.2019 11:46

То је злоцин према најугрозенијој категорији дјеце у лазном демократском друству. Таква суровост, бахатост, безакоње.... произасло од стране криминалне хоботнице која је похарала поред материјалног и последњу искру људскости овом друству....

ОДГОВОРИТЕ