Ponovo protesti zbog djece iz Pazarića

Više stotina građana okupilo se ispred zgrade Vlade FBiH tražeći da hitno reaguje zbog slučaja vezanja djece za namještaj i radijatore u Zavodu Pazarić.

Bosna i Hercegovina 21.11.2019 | 12:30
Ponovo protesti zbog djece iz Pazarića
Protestna okupljanja su uslijedila nakon što je federalna poslanica iz Naše stranke Sabina Ćudić na jučerašnjoj konferenciji za medije obznanila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda.

Kako javlja reporterka portala Klix.ba, neki od građana su u suzama i poručuju kako im je žao i teško što nema više građana na ulici.

"Djeca su izgladnjivana, vezana, sve oni znaju. Ovako neće proći. Ako naše inspekcije neće raditi imaju međunarodne organizacije. Ta djeca trebaju biti zaštućena, a ne da se tako ophode prema najranjivijoj grupi. Mi smo juče svi plakali. U toj djeci vidjeli smo svoju. Da mene nema, moje dijete bi bilo dole", kazala je jedna od majki.

Na protestima je dosta mladih i studenata. Poručuju kako ih stranke i politika ne zanimaju i da se ovo mora odmah riješiti. "Dignite se svi, pomozite", apelovali su.

Građani su blokirali dvije saobraćajne trake, a roditelji su poveli i svoju djecu u kolicima i s poteškoćama u razvoju.

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa

21.11.2019 11:46

To je zlocin prema najugrozenijoj kategoriji djece u laznom demokratskom drustvu. Takva surovost, bahatost, bezakonje.... proizaslo od strane kriminalne hobotnice koja je poharala pored materijalnog i poslednju iskru ljudskosti ovom drustvu....

ODGOVORITE