Дебео судски досије убијеног Србина у Африци

Београђанин Горан Релић Трта (50), који је убијен у Јужноафричкој републици, у Србији је био тражен због убиства у Земуну. Он се чак 10 година налазио на Интерполовој потјерници, али је у Јужној Африци живио са лажним документима.

Свијет 21.11.2019 | 09:22
Дебео судски досије убијеног Србина у Африци
Још се истражују околности под којима је ликвидиран Србин који се посљедњих година од правде скривао у овој земљи, некада познатој као рај за српске криминалце.

Релић је, како пишу Новости, у овој држави користио фалсификована документа, а према незваничним информацијама, тамо се и оженио. Према писању овог листа, породица још није информисана о резултатима истраге коју води полиција ЈАР.

За Релићем је српска полиција трагала више од 10 година. Он је био осумњичен да је са Николом Булатовићем (45), званим Пиџа, насмрт претукао власника мјењачнице “Звонце” Звонка Пилчевића (37). Убиство се догодило у ноћи између 15. и 16. августа 2009. године у Земуну.

Пилчевићево тијело, готово непрепознатљиво од удараца, пронађено је у Улици Стевана Јовановића, на тротоару. Током увиђаја утврђено је да је власник мјењачнице брутално насмрт претучен на другом мјесту, па да је потом довезен и избачен на улицу гдје је и пронађен.

Истрага је показала да су Релић и Булатовић мушкарца послије премлаћивања, убацили у гепек, а онда га довезли до Улице Стевана Јовановића и ту га избацили на улицу. Након тога њима се изгубио сваки траг. 

Обојица осумњичених стари су познаници полиције, Релић се теретио за разна кривична дјела, док је Булатовић одговарао и због насилничког понашања и наношења тешких повреда. 

Булатовић ухапшен прошле године

Након деценију скривања, Булатовић је у марту прошле године ухапшен у Колашину у Црној Гори по потјерници и замолници Министарства правде Србије. Утврђено је да је он све вријеме мирно живио у овом граду. Он је изручен Србији.

Убили га због зеленашког дуга?

Сумња се да је мотив убиства власника мјењачнице био зеленашки дуг који је због камата премашио милион евра. Његови најближи су тад причали да несрећни Пилчевић, који раније није био познат полицији и није имао досије, не дугује новац само једном човјеку, већ је у том ланцу било више њих.

Поред тога, он је на себе преузео и дуговања бившег пословног сарадника, што је довело до тога да никада није могао да измири дуг. Како пишу Новости, нагађало се да су зеленаши ангажовали Булатовића и Релића да “одраде посао”, али није утврђено да ли су имали задатак да га убију или су га убили бруталним батинама с намјером да га заплаше.

(Блиц/Вечерње новости)

Коментари / 0

Оставите коментар