Debeo sudski dosije ubijenog Srbina u Africi

Beograđanin Goran Relić Trta (50), koji je ubijen u Južnoafričkoj republici, u Srbiji je bio tražen zbog ubistva u Zemunu. On se čak 10 godina nalazio na Interpolovoj potjernici, ali je u Južnoj Africi živio sa lažnim dokumentima.

Svijet 21.11.2019 | 09:22
Debeo sudski dosije ubijenog Srbina u Africi
Još se istražuju okolnosti pod kojima je likvidiran Srbin koji se posljednjih godina od pravde skrivao u ovoj zemlji, nekada poznatoj kao raj za srpske kriminalce.

Relić je, kako pišu Novosti, u ovoj državi koristio falsifikovana dokumenta, a prema nezvaničnim informacijama, tamo se i oženio. Prema pisanju ovog lista, porodica još nije informisana o rezultatima istrage koju vodi policija JAR.

Za Relićem je srpska policija tragala više od 10 godina. On je bio osumnjičen da je sa Nikolom Bulatovićem (45), zvanim Pidža, nasmrt pretukao vlasnika mjenjačnice “Zvonce” Zvonka Pilčevića (37). Ubistvo se dogodilo u noći između 15. i 16. avgusta 2009. godine u Zemunu.

Pilčevićevo tijelo, gotovo neprepoznatljivo od udaraca, pronađeno je u Ulici Stevana Jovanovića, na trotoaru. Tokom uviđaja utvrđeno je da je vlasnik mjenjačnice brutalno nasmrt pretučen na drugom mjestu, pa da je potom dovezen i izbačen na ulicu gdje je i pronađen.

Istraga je pokazala da su Relić i Bulatović muškarca poslije premlaćivanja, ubacili u gepek, a onda ga dovezli do Ulice Stevana Jovanovića i tu ga izbacili na ulicu. Nakon toga njima se izgubio svaki trag. 

Obojica osumnjičenih stari su poznanici policije, Relić se teretio za razna krivična djela, dok je Bulatović odgovarao i zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda. 

Bulatović uhapšen prošle godine

Nakon deceniju skrivanja, Bulatović je u martu prošle godine uhapšen u Kolašinu u Crnoj Gori po potjernici i zamolnici Ministarstva pravde Srbije. Utvrđeno je da je on sve vrijeme mirno živio u ovom gradu. On je izručen Srbiji.

Ubili ga zbog zelenaškog duga?

Sumnja se da je motiv ubistva vlasnika mjenjačnice bio zelenaški dug koji je zbog kamata premašio milion evra. Njegovi najbliži su tad pričali da nesrećni Pilčević, koji ranije nije bio poznat policiji i nije imao dosije, ne duguje novac samo jednom čovjeku, već je u tom lancu bilo više njih.

Pored toga, on je na sebe preuzeo i dugovanja bivšeg poslovnog saradnika, što je dovelo do toga da nikada nije mogao da izmiri dug. Kako pišu Novosti, nagađalo se da su zelenaši angažovali Bulatovića i Relića da “odrade posao”, ali nije utvrđeno da li su imali zadatak da ga ubiju ili su ga ubili brutalnim batinama s namjerom da ga zaplaše.

(Blic/Večernje novosti)

Komentari / 0

Ostavite komentar