"Живимо у времену у коме ће се зло и добро сукобити"

Живимо у времену у коме ће се добро и зло сукобити у правом, исконском смислу те ријечи. То неће бити глобални рат који ће се водити између Америке и Русије или Америке и Кине. То ће бити сијасет малих ратова, закључено је у емисији “Глобално” БН ТВ.

Република Српска 20.11.2019 | 22:38
"Живимо у времену у коме ће се зло и добро сукобити"
Између Срба и Албанаца је дубок политички јаз условљен ситуацијом на Косову и Метохији и чињеницом да је дио територије Србије отет помоћу западних сила, тврди Предраг Рајић из Центра за  друштвену стабилност:

“Рекао бих да Срби и Албанци као политички фактори могу и морају да нађу неки начин да се договоре, јер живимо једни поред других”, каже он.

Немогуће је наћи трајни мир на Балкану без рјешавања српског националног питања, сматра Мирослав Паровић из Народног слободарског покрета.

“Ако се не дозовемо памети, доћи ћемо у позицију у којој смо сад. Албанци имају ауто-пут којим су сви повезани, имају “мали Шенген”, имају излаз ка Западу , америчку подршку а српско национално питање се не рјешава”, објашњава Паровић.

Када погледамо историју и вријеме откад се памте људски сукоби, ово јесте  најмирнији период ако бисмо поредили 20. вијек и прве двије деценије 21. вијека, тврди Рајић.

“Треба да будемо свјесни да је глобални мир највећа вриједност. Имамо срећу што немамо ту врсту оружаних сукоба или што је на територији држава чланица Европске уније посљедњих неколико деценија тај сегмент рата као елемента политике изостављен”, каже Рајић.

“Борба за ресурсе је веома значајан сегмент. Уколико постоје територијално одређене претензије, то нису претензије због територије као такве, већ због онога што та територија носи, јер је суштина сваког рата економски интерес”, додаје војни аналитичар Владе Радуловић.

Мирослав Паровић из Народног слободарског покрета тврди да је свијет постао глобално село. Мјесто без идеје и идеологије.

Ратови који су пред нама биће низ социјалних бунтова, низ личних побуна који ће на крају ескалирати у одређене глобалне сукобе из којих ће човјечанство изаћи са промијењеном парадигмом, закључује Паровић.

 



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Стварно

21.11.2019 06:34

Ко мислис да це ратовати и за кога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корисним Идиотима

21.11.2019 07:17

Од реалног зивота смо направили митски зивот: Цекамо окрсај Самсона и Далиле.. Јухууу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

21.11.2019 13:18

Зивимо у времену у коме зло доминира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

21.11.2019 14:55

Добра емисија и најбољи Мирослав Паровиц.Упецатљиво је оно када прица о свом неписменом дједу који је производио храну и цувао своју фамилију тако сто је био цак и наорузан.Медјутим ови данас су разорузали сваког цовјека и због тога нестајемо јер смо угрозени и неки у таквом стању одустају од идеје да стварају породицу.Браво за Паровица.

ОДГОВОРИТЕ