"Živimo u vremenu u kome će se zlo i dobro sukobiti"

Živimo u vremenu u kome će se dobro i zlo sukobiti u pravom, iskonskom smislu te riječi. To neće biti globalni rat koji će se voditi između Amerike i Rusije ili Amerike i Kine. To će biti sijaset malih ratova, zaključeno je u emisiji “Globalno” BN TV.

Republika Srpska 20.11.2019 | 22:38
"Živimo u vremenu u kome će se zlo i dobro sukobiti"
Između Srba i Albanaca je dubok politički jaz uslovljen situacijom na Kosovu i Metohiji i činjenicom da je dio teritorije Srbije otet pomoću zapadnih sila, tvrdi Predrag Rajić iz Centra za  društvenu stabilnost:

“Rekao bih da Srbi i Albanci kao politički faktori mogu i moraju da nađu neki način da se dogovore, jer živimo jedni pored drugih”, kaže on.

Nemoguće je naći trajni mir na Balkanu bez rješavanja srpskog nacionalnog pitanja, smatra Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

“Ako se ne dozovemo pameti, doći ćemo u poziciju u kojoj smo sad. Albanci imaju auto-put kojim su svi povezani, imaju “mali Šengen”, imaju izlaz ka Zapadu , američku podršku a srpsko nacionalno pitanje se ne rješava”, objašnjava Parović.

Kada pogledamo istoriju i vrijeme otkad se pamte ljudski sukobi, ovo jeste  najmirniji period ako bismo poredili 20. vijek i prve dvije decenije 21. vijeka, tvrdi Rajić.

“Treba da budemo svjesni da je globalni mir najveća vrijednost. Imamo sreću što nemamo tu vrstu oružanih sukoba ili što je na teritoriji država članica Evropske unije posljednjih nekoliko decenija taj segment rata kao elementa politike izostavljen”, kaže Rajić.

“Borba za resurse je veoma značajan segment. Ukoliko postoje teritorijalno određene pretenzije, to nisu pretenzije zbog teritorije kao takve, već zbog onoga što ta teritorija nosi, jer je suština svakog rata ekonomski interes”, dodaje vojni analitičar Vlade Radulović.

Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta tvrdi da je svijet postao globalno selo. Mjesto bez ideje i ideologije.

Ratovi koji su pred nama biće niz socijalnih buntova, niz ličnih pobuna koji će na kraju eskalirati u određene globalne sukobe iz kojih će čovječanstvo izaći sa promijenjenom paradigmom, zaključuje Parović.

 



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Stvarno

21.11.2019 06:34

Ko mislis da ce ratovati i za koga

ODGOVORITE
Name

Korisnim Idiotima

21.11.2019 07:17

Od realnog zivota smo napravili mitski zivot: Cekamo okrsaj Samsona i Dalile.. Juhuuu

ODGOVORITE
Name

Direkt

21.11.2019 13:18

Zivimo u vremenu u kome zlo dominira.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

21.11.2019 14:55

Dobra emisija i najbolji Miroslav Parovic.Upecatljivo je ono kada prica o svom nepismenom djedu koji je proizvodio hranu i cuvao svoju familiju tako sto je bio cak i naoruzan.Medjutim ovi danas su razoruzali svakog covjeka i zbog toga nestajemo jer smo ugrozeni i neki u takvom stanju odustaju od ideje da stvaraju porodicu.Bravo za Parovica.

ODGOVORITE