Предсједник се сукобио са секретаром?

На сједници Предсједништва Републичке организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, која је одржана у Српцу, новоизабрани предсједник ове организације Вељко Лазић потврдио је да је након изборне скупштине дошло до сукоба са секретаром Исидором Граорац, његовим противкандидатом за функцију предсједника, која је опструише сарадњу.

Република Српска 20.11.2019 | 17:20
Предсједник се сукобио са секретаром?
Лазић је рекао да је он добио 30, а Граорчева 22 гласа. Основни суд је прихватио да региструје  његов потпис, али је Исидора Граорац сматрала да је прекршен Статут организације  и упутила жалбу Окружном суду Бања Лука. Сада се чека исход  жалбе.

Вељко Лазић је  упутио апел  да се сачува  јединство ове организације која, како је нагласио, „ужива  велики углед  како на терену, тако и у владином сектору, те да мирно треба  сачекати  какву ће одлуку донијети Окружни суд по жалби Исидоре Граорац“.

Поред осталог, нови предсједник је упознао делегате да је обавио разговоре са предсједником  Владе Републике Српске Радованом Вишковићем од кога је тражио  да се од нове године повећају средства  за инвалиднину у износу од 10 одсто. За тако нешто постоје  средства јер је током ове године  већи број корисника изгубио то право, као што су дјеца погинулих која су навршила 26 година живота.

„Влада је спремна да  прошири Акциони план  за запошљавање дјеце погинулих бораца и из категорије са средњом стручном спремом“,  рекао  је Лазић .

(БН/С.К.)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Роx

20.11.2019 16:27

Господо рат је давно стао,све вас треба распустити,а паре које узимате подјелити гладном народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

20.11.2019 17:52

све распустити !!!лоповска посла

Name

Кум

20.11.2019 16:40

Смијесна и све смијеснија постаје ова РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДРАСЛИ

20.11.2019 18:30

ДА ЛИ ЋЕ И КАДА ОДРАСТИ ДЈЕЦА ПОГИНУЛИХ. РАТ ЈЕ ЗАВРШЕН ПРИЈЕ 23 ГОДИНЕ. СВАКАКО ИМ СЕ МОРА ДАТИ ПРЕДНОСТ, АЛИ ЈЕ СРАМНО ШТО НАС КОЈИ НЕ ПОГИБОШМО НАША ДЈЕЦА НА МАРГИНЕ. МИСЛИТЕ ВИ МИ КОЈИ СМО ЖИВИ ДА СМО ИДЕАЛНО СТАЛИ СА ЗДРАВЉЕМ. НИСМО ЖИВИМО УЗ ПОМОЋ ЛИЈЕКОВА.

Name

ИНТЕРЕСНА ГРУПА

20.11.2019 18:51

Господо, Ви не представљате никога већ искључиво своје личне интересе Вас појединаца и одавно сте растјерали нас породице несталих и погинулих који имамо више од средњошколског образовања. Окупили сте око себе полуписмене фаце са којим можете манипулирати како хоћете и који нас срамоте на свим мјестима гдје се појаве. Сем новца, Вас не интересује ништа већ сте постали интересна група полуписмених фаца. Дно дна, срамотно и жалосно ко нас представља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.11.2019 09:19

Вељко Лазиц, изгубио је сина у рату, што је жалосно, али мало процесљајте ко је био он у предратна времена, који је карактер ? ......

ОДГОВОРИТЕ