Predsjednik se sukobio sa sekretarom?

Na sjednici Predsjedništva Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, koja je održana u Srpcu, novoizabrani predsjednik ove organizacije Veljko Lazić potvrdio je da je nakon izborne skupštine došlo do sukoba sa sekretarom Isidorom Graorac, njegovim protivkandidatom za funkciju predsjednika, koja je opstruiše saradnju.

Republika Srpska 20.11.2019 | 17:20
Predsjednik se sukobio sa sekretarom?
Lazić je rekao da je on dobio 30, a Graorčeva 22 glasa. Osnovni sud je prihvatio da registruje  njegov potpis, ali je Isidora Graorac smatrala da je prekršen Statut organizacije  i uputila žalbu Okružnom sudu Banja Luka. Sada se čeka ishod  žalbe.

Veljko Lazić je  uputio apel  da se sačuva  jedinstvo ove organizacije koja, kako je naglasio, „uživa  veliki ugled  kako na terenu, tako i u vladinom sektoru, te da mirno treba  sačekati  kakvu će odluku donijeti Okružni sud po žalbi Isidore Graorac“.

Pored ostalog, novi predsjednik je upoznao delegate da je obavio razgovore sa predsjednikom  Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem od koga je tražio  da se od nove godine povećaju sredstva  za invalidninu u iznosu od 10 odsto. Za tako nešto postoje  sredstva jer je tokom ove godine  veći broj korisnika izgubio to pravo, kao što su djeca poginulih koja su navršila 26 godina života.

„Vlada je spremna da  proširi Akcioni plan  za zapošljavanje djece poginulih boraca i iz kategorije sa srednjom stručnom spremom“,  rekao  je Lazić .

(BN/S.K.)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Rox

20.11.2019 16:27

Gospodo rat je davno stao,sve vas treba raspustiti,a pare koje uzimate podjeliti gladnom narodu.

ODGOVORITE
Name

Ama

20.11.2019 17:52

sve raspustiti !!!lopovska posla

Name

Kum

20.11.2019 16:40

Smijesna i sve smijesnija postaje ova RS.

ODGOVORITE
Name

ODRASLI

20.11.2019 18:30

DA LI ĆE I KADA ODRASTI DJECA POGINULIH. RAT JE ZAVRŠEN PRIJE 23 GODINE. SVAKAKO IM SE MORA DATI PREDNOST, ALI JE SRAMNO ŠTO NAS KOJI NE POGIBOŠMO NAŠA DJECA NA MARGINE. MISLITE VI MI KOJI SMO ŽIVI DA SMO IDEALNO STALI SA ZDRAVLJEM. NISMO ŽIVIMO UZ POMOĆ LIJEKOVA.

Name

INTERESNA GRUPA

20.11.2019 18:51

Gospodo, Vi ne predstavljate nikoga već isključivo svoje lične interese Vas pojedinaca i odavno ste rastjerali nas porodice nestalih i poginulih koji imamo više od srednjoškolskog obrazovanja. Okupili ste oko sebe polupismene face sa kojim možete manipulirati kako hoćete i koji nas sramote na svim mjestima gdje se pojave. Sem novca, Vas ne interesuje ništa već ste postali interesna grupa polupismenih faca. Dno dna, sramotno i žalosno ko nas predstavlja.

ODGOVORITE
Name

Milan

21.11.2019 09:19

Veljko Lazic, izgubio je sina u ratu, što je žalosno, ali malo procesljajte ko je bio on u predratna vremena, koji je karakter ? ......

ODGOVORITE