Додик намагарчио и до бола понизио Путина и Русе

АНП у Бриселу: БиХ чврсто на путу у НАТО; Додик нема никакве политичке ставове, већ само и искључиво личне интересе; Путин и Руси, осим што су поражени, намагарчени до трагичности.

Република Српска 20.11.2019 | 16:36
Додик намагарчио и до бола понизио Путина и Русе
1.

Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ, коначно је почео да испуњава државне обавезе, што се материјализовало кроз његово прихватање слања АНП-а (Програм реформи за БиХ) у сједиште Алијансе у Бриселу, одмах након што Зорана Тегелтију, Представнички дом Парламента БиХ потврди као предсједавајућег Савјета министара БиХ.

2.

Мање је битан редослијед догађаја, од њихове суштинске важности: Слање АНП-а у Брисел је огроман корак БиХ у НАТО и то је изузетно позитивна вијест за државу.

3.

Додик је, за само један дан, направио Коперникански обрт у сопственој антиполитици и од пријетњи кривичним гоњењем оних који не буду поштовали одлуке РС науштрб БиХ, одбацивања и негирања БиХ као “немогуће државе”, исту ту државу учинио много чвршћом него што је била до прихватања слања АНП-а, након формирања власти на бх. нивоу.

4.

Сасвим друга је раван што Додик, са пратећим хором Улизица, наставља са покушајима да прикрије како је коначно једном у каријери направио потез који је у складу са законом и Уставом БиХ, што је изузетак који потврђује правило да ће наставити да дјелује мимо закона и Устава.

5.

Сам Додик, као и Улизице, недвосмислено својим изјавама потврђују да је прихваћен АНП. Довољно је навести ону од 14.11.ове године када је Додик још увијек тврдио да више није “наиван”.

"Ми нисмо глупи да кажемо: Хајде ви то назовите како хоћете, нека се не зове АНП, а онда то пошаљете у Брисел и они то сматрају као АНП. Зар стварно мисле да смо толики кретени? Наравно да нисмо", рекао је Додик.

6.

Додик је потпуно у праву - Када документ “Програм реформи за БиХ" стигне у сједиште Алијансе, они, НАТО, ће га сматрати АНП-ом.

Додик није уопште кретен да то не разумије, а његова изјава директно потврђује да је прихватио АНП и да је БиХ све дубље у НАТО. Као што то потврђују и изјаве његових сатрапа, који препричавају значење АНП-а, алатке која се користи за пут у НАТО, њен начин дјеловања и кориштења, вјерујући, овај пут заиста наивно, да ће на тај начин демантовати да у Брисел иде АНП!

Додикова прича о томе како НАТО документ “Реформе за БиХ” неће третирати као АНП није чак ни конфенцијски спин; То је ништа, јер је чак и незамисливо да је Додик надређен НАТО, да на било који начин може условљавати Алијансу, сем у малигним круговима око њега.

7.

Сасвим је друго питање чему вишегодишње хистерично антиљудско, антицивилизацијско оргијање, таргетирање, сатирање и прогон сваког од критичара као издајника, вулгарна злоупотреба ентитетских институција, њихово ниподаштавање и мрвљење; Све то праћено оркестрираним антиамеричким, антинатовским дивљањем, уз кориштење бројних фејкоптужби на рачун САД-а, Запада, брутални прогон особа које су прозападно оријентисане, уз карактеризацију да су издајници и страни плаћеници…?! Све што је чињено мало има везе са здравим разумом?!

Зато има пуну везу са пребацивањем капитала и ресурса из ентитеских надлежности и институција у приватне џепове; За тај циљ, његово готово стопостотно остварење, Додик и отровна скаламерија око њега починили су сваки злочин над народом који би се указао потребним.

8.

Све наведено Додик је “наивно” образложио ријечима да је “раније био наиван”, а то “раније” и “наиван” се односи на период када су он и његов СНСД били, између осталог, прозападно оријентисани и учествовали у креирању и доношењу државних одлука које БиХ воде у НАТО.

9.

Уз наведено, Додик је форсирао русофилство, путиновски наратив, на најпримитивнији и најприземнији начин.

Ентитет који води и народе у њему претворио је у таоце сопствених личних интереса, а покушао је то да учини и са БиХ, што му није пошло за руком.

Када је дошао “до зида”, опет је окренуо ћурак: одбацио је негирање НАТО, штавише, убрзао пут БиХ у Алијансу, и наставио са лажима, антиполитиком, као да се ништа није десило.


10.

Десило се итекако, а недвосмислено је да Додик нема никакве чврсте, стабилне политичке ставове, нема уопште политичке ставове нити икакву политику, већ има само личне интересе, према којим и формира “наивност” и, по потреби, вријеме када ће бити “наиван” и када неће бити “наиван”.

11.

Додик није политичар; Он је Узурпатор, брутални, безочни технолог власти, који политику користи као алатку за личне интересе и спреман је и способан учинити све само да остане “у седлу”, без обзира на последице његових “наивности”; Једна од њих је епски егзодус из РС, али и цијеле БиХ, који траје већ јако дуго и галопирајућом брзином празни простор, у којем остаје само онај ко мора и ко нема гдје отићи, те сасвим мали број оних који не желе да оду.

12.

Додикова “наивност” прескупо је плаћена, а његово прихватање испуњења бар једне државне обавезе, ма колико она битна била, неће ни на који начин ублажити страшне последице владавине по принципима менталне порнократије, којом је народ који води претворио у сопствено робље, осиромашено и обезвријеђено до нивоа биолошке угрожености.

13.

Руси, који су максимално помогли Додику у протеклим изборним циклусима, да опстане на власти, нису се још увијек огласили поводом убрзања БиХ у НАТО, чему се они противе, што је њихова званична политика и што су у неколико наврата јавно исказали.

14.

Шта год рекли или, пак, не рекли, Руси су у цијелој овој причи поражени, уз то испали су намагарчени до трагичности; Понижени до мјере која је ниподаштавајућа за Русију, посебно предсједника те земље Владимира Путина. Истог оног Путина који је омогућио Додику, предизборним сусретима са њим, побједе на изборима.

15.

Руси нису боље ни заслужили - својом неподијељеном отвореном подршком Додику и његовој антиполитици, материјализованој у вулгарном нападу на систем друштвених вриједности, рушењу свих цивилизацијских и демократских норми, сабијању ентитета у његову шаку, сатирању институција и подршком једном криминалном систему, показали су се као Заштитници Унутрашњег окупатора, Узурпатора и непријатељи сваког напретка; Истовремено као непријатељи народа у БиХ.

16.

Руси су на простору БиХ дјеловали као непријатељи, то је дефинитвно јасно, као што је јасно да ће, упркос јавном понижењу, наставити са таквим дејствима.

17.

Исто тако ће Додик наставити са владавином у складу са путиновским наративом; Унутрашњи окупатор ће, након калварије деценијске антиполитике, још бјесније и бестијалније ударити на оне што се не слажу са њима.

18,

Све је, након усвајања одлуке о слању АНП-а (Реформе за БиХ), настављено по старом - лажи, обмане, манипулације… Унутрашњег окупатора; Очекивана реакција и дјеловање, које показује стварну природу антиљудске власти у најмрачнијем дијелу Европе, што је и даље Република Српска.

19.

Убрзањем пута БиХ у НАТО, Додик је, дефакто, задао ударац сопственом Узурпаторском систему, али он га није избацио “из седла”, нити ће још неко вријеме.

Слабости, бројне, које је демонстрирао, поништавајући пречестим “наивностима” самог себе, неће, краткорочно, донијети никакав бољитак; Дапаче, иако Додик никад није био слабији у последњој деценији!

20.

Само даље и још ефикасније убрзање пута БиХ у НАТО може те слабости додатно појачати, као и капацитете оних што се супротстављају путиновском наративу додиковштине и спријечити да Унутрашњи окупатор заврши свој злочиначки пир над народом. 

хттпс://слободанвасковиц.блогспот.цом/

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

велико постење

20.11.2019 15:42

велики бато досо дјаво по свој уисур дососи на власт на њиховим тењковима сада плацас цену издајом срба и србских интереса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добривоје

23.11.2019 10:35

сад су многи увидјели да додик није за политике, поготово ове високе медјународне.

Name

Игранка

20.11.2019 15:45

Није тачно,него су они постигли договор са Американцима око њихових питања па му сами наложили да то прихвати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису поразени

20.11.2019 15:46

Мало ти је то прејако намагарцио Путина. Теско је њега намарцити. Не вјетујем да је Путин од њега несто и оцекивао. Па нисмо ми бас неки фактор. Сто себи волимо приписивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.11.2019 16:46

слажем се, Додиг се само представљао народу као да он нешто са Путином сарађује а обично су то била излобирана и преплаћена сликања уз куртоазно поздрављање.

Name

Бл

20.11.2019 15:47

Неце њему Путин опростити, зиви били па видјели. Доце то све за наплату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

20.11.2019 17:42

Народ це то ОПЕТ платити.

Name

Милко

20.11.2019 15:54

то је освета Миле Додика јер му Путин није дао ни велики ни мали. Сад је Миле њему гурнуо велики.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНА РУЈО СТА РАДИ

20.11.2019 15:58

Васковицу Додик није никога на самаријо то је Руски рулет ста год је одлуцено у предсједниству је прије одлуцено измедзу Русије -САД-Енглеске, а ове насе "водзе и воздови" су саховске фигуре хај тамо хаЈде овамо,

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

20.11.2019 19:32

Колико се ја разумијем у сах, Миле је у овој партији добио улогу скакаца, док су они који га изабрасе намагарцени. Вријеме пред нама це ускоро показати да ли сам или нисам у праву?

Name

Ад

20.11.2019 16:01

Сацекајте да цујете ста це реци Путин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука Приједор

20.11.2019 16:23

Поштена Лакташка хоботница, а још поштени његов ГО СНСД-а Приједор...све људина до људине

ОДГОВОРИТЕ
Name

хладан тус

20.11.2019 16:57

На страници РТРс Иванцов дао изјаву да овај документ није ни АНП ни МАП.А сада сви у апотеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.11.2019 21:41

Крије пораз од свог народа.

Name

Како сад то.

20.11.2019 17:08

Па зар не реце , ономад , велики водја да це довести Путина у Бањалуку , ста сад ово знаци ?!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Појма ми немамо

20.11.2019 17:51

Ста то све знаци, обицно када будемо имали, вец касно.Ваљда знају ста раде (у свом интересу) , а ми....?!Па ми смо небитни у свој тој прици деценијама.

Name

здравко

21.11.2019 19:45

Тко је већи магарац ?литвански бизнисмени,Путин ,додиг или новинар то неболи.

ОДГОВОРИТЕ