Dodik namagarčio i do bola ponizio Putina i Ruse

ANP u Briselu: BiH čvrsto na putu u NATO; Dodik nema nikakve političke stavove, već samo i isključivo lične interese; Putin i Rusi, osim što su poraženi, namagarčeni do tragičnosti.

Republika Srpska 20.11.2019 | 16:36
Dodik namagarčio i do bola ponizio Putina i Ruse
1.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, konačno je počeo da ispunjava državne obaveze, što se materijalizovalo kroz njegovo prihvatanje slanja ANP-a (Program reformi za BiH) u sjedište Alijanse u Briselu, odmah nakon što Zorana Tegeltiju, Predstavnički dom Parlamenta BiH potvrdi kao predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

2.

Manje je bitan redoslijed događaja, od njihove suštinske važnosti: Slanje ANP-a u Brisel je ogroman korak BiH u NATO i to je izuzetno pozitivna vijest za državu.

3.

Dodik je, za samo jedan dan, napravio Kopernikanski obrt u sopstvenoj antipolitici i od prijetnji krivičnim gonjenjem onih koji ne budu poštovali odluke RS nauštrb BiH, odbacivanja i negiranja BiH kao “nemoguće države”, istu tu državu učinio mnogo čvršćom nego što je bila do prihvatanja slanja ANP-a, nakon formiranja vlasti na bh. nivou.

4.

Sasvim druga je ravan što Dodik, sa pratećim horom Ulizica, nastavlja sa pokušajima da prikrije kako je konačno jednom u karijeri napravio potez koji je u skladu sa zakonom i Ustavom BiH, što je izuzetak koji potvrđuje pravilo da će nastaviti da djeluje mimo zakona i Ustava.

5.

Sam Dodik, kao i Ulizice, nedvosmisleno svojim izjavama potvrđuju da je prihvaćen ANP. Dovoljno je navesti onu od 14.11.ove godine kada je Dodik još uvijek tvrdio da više nije “naivan”.

"Mi nismo glupi da kažemo: Hajde vi to nazovite kako hoćete, neka se ne zove ANP, a onda to pošaljete u Brisel i oni to smatraju kao ANP. Zar stvarno misle da smo toliki kreteni? Naravno da nismo", rekao je Dodik.

6.

Dodik je potpuno u pravu - Kada dokument “Program reformi za BiH" stigne u sjedište Alijanse, oni, NATO, će ga smatrati ANP-om.

Dodik nije uopšte kreten da to ne razumije, a njegova izjava direktno potvrđuje da je prihvatio ANP i da je BiH sve dublje u NATO. Kao što to potvrđuju i izjave njegovih satrapa, koji prepričavaju značenje ANP-a, alatke koja se koristi za put u NATO, njen način djelovanja i korištenja, vjerujući, ovaj put zaista naivno, da će na taj način demantovati da u Brisel ide ANP!

Dodikova priča o tome kako NATO dokument “Reforme za BiH” neće tretirati kao ANP nije čak ni konfencijski spin; To je ništa, jer je čak i nezamislivo da je Dodik nadređen NATO, da na bilo koji način može uslovljavati Alijansu, sem u malignim krugovima oko njega.

7.

Sasvim je drugo pitanje čemu višegodišnje histerično antiljudsko, anticivilizacijsko orgijanje, targetiranje, satiranje i progon svakog od kritičara kao izdajnika, vulgarna zloupotreba entitetskih institucija, njihovo nipodaštavanje i mrvljenje; Sve to praćeno orkestriranim antiameričkim, antinatovskim divljanjem, uz korištenje brojnih fejkoptužbi na račun SAD-a, Zapada, brutalni progon osoba koje su prozapadno orijentisane, uz karakterizaciju da su izdajnici i strani plaćenici…?! Sve što je činjeno malo ima veze sa zdravim razumom?!

Zato ima punu vezu sa prebacivanjem kapitala i resursa iz entiteskih nadležnosti i institucija u privatne džepove; Za taj cilj, njegovo gotovo stopostotno ostvarenje, Dodik i otrovna skalamerija oko njega počinili su svaki zločin nad narodom koji bi se ukazao potrebnim.

8.

Sve navedeno Dodik je “naivno” obrazložio riječima da je “ranije bio naivan”, a to “ranije” i “naivan” se odnosi na period kada su on i njegov SNSD bili, između ostalog, prozapadno orijentisani i učestvovali u kreiranju i donošenju državnih odluka koje BiH vode u NATO.

9.

Uz navedeno, Dodik je forsirao rusofilstvo, putinovski narativ, na najprimitivniji i najprizemniji način.

Entitet koji vodi i narode u njemu pretvorio je u taoce sopstvenih ličnih interesa, a pokušao je to da učini i sa BiH, što mu nije pošlo za rukom.

Kada je došao “do zida”, opet je okrenuo ćurak: odbacio je negiranje NATO, štaviše, ubrzao put BiH u Alijansu, i nastavio sa lažima, antipolitikom, kao da se ništa nije desilo.


10.

Desilo se itekako, a nedvosmisleno je da Dodik nema nikakve čvrste, stabilne političke stavove, nema uopšte političke stavove niti ikakvu politiku, već ima samo lične interese, prema kojim i formira “naivnost” i, po potrebi, vrijeme kada će biti “naivan” i kada neće biti “naivan”.

11.

Dodik nije političar; On je Uzurpator, brutalni, bezočni tehnolog vlasti, koji politiku koristi kao alatku za lične interese i spreman je i sposoban učiniti sve samo da ostane “u sedlu”, bez obzira na posledice njegovih “naivnosti”; Jedna od njih je epski egzodus iz RS, ali i cijele BiH, koji traje već jako dugo i galopirajućom brzinom prazni prostor, u kojem ostaje samo onaj ko mora i ko nema gdje otići, te sasvim mali broj onih koji ne žele da odu.

12.

Dodikova “naivnost” preskupo je plaćena, a njegovo prihvatanje ispunjenja bar jedne državne obaveze, ma koliko ona bitna bila, neće ni na koji način ublažiti strašne posledice vladavine po principima mentalne pornokratije, kojom je narod koji vodi pretvorio u sopstveno roblje, osiromašeno i obezvrijeđeno do nivoa biološke ugroženosti.

13.

Rusi, koji su maksimalno pomogli Dodiku u proteklim izbornim ciklusima, da opstane na vlasti, nisu se još uvijek oglasili povodom ubrzanja BiH u NATO, čemu se oni protive, što je njihova zvanična politika i što su u nekoliko navrata javno iskazali.

14.

Šta god rekli ili, pak, ne rekli, Rusi su u cijeloj ovoj priči poraženi, uz to ispali su namagarčeni do tragičnosti; Poniženi do mjere koja je nipodaštavajuća za Rusiju, posebno predsjednika te zemlje Vladimira Putina. Istog onog Putina koji je omogućio Dodiku, predizbornim susretima sa njim, pobjede na izborima.

15.

Rusi nisu bolje ni zaslužili - svojom nepodijeljenom otvorenom podrškom Dodiku i njegovoj antipolitici, materijalizovanoj u vulgarnom napadu na sistem društvenih vrijednosti, rušenju svih civilizacijskih i demokratskih normi, sabijanju entiteta u njegovu šaku, satiranju institucija i podrškom jednom kriminalnom sistemu, pokazali su se kao Zaštitnici Unutrašnjeg okupatora, Uzurpatora i neprijatelji svakog napretka; Istovremeno kao neprijatelji naroda u BiH.

16.

Rusi su na prostoru BiH djelovali kao neprijatelji, to je definitvno jasno, kao što je jasno da će, uprkos javnom poniženju, nastaviti sa takvim dejstvima.

17.

Isto tako će Dodik nastaviti sa vladavinom u skladu sa putinovskim narativom; Unutrašnji okupator će, nakon kalvarije decenijske antipolitike, još bjesnije i bestijalnije udariti na one što se ne slažu sa njima.

18,

Sve je, nakon usvajanja odluke o slanju ANP-a (Reforme za BiH), nastavljeno po starom - laži, obmane, manipulacije… Unutrašnjeg okupatora; Očekivana reakcija i djelovanje, koje pokazuje stvarnu prirodu antiljudske vlasti u najmračnijem dijelu Evrope, što je i dalje Republika Srpska.

19.

Ubrzanjem puta BiH u NATO, Dodik je, defakto, zadao udarac sopstvenom Uzurpatorskom sistemu, ali on ga nije izbacio “iz sedla”, niti će još neko vrijeme.

Slabosti, brojne, koje je demonstrirao, poništavajući prečestim “naivnostima” samog sebe, neće, kratkoročno, donijeti nikakav boljitak; Dapače, iako Dodik nikad nije bio slabiji u poslednjoj deceniji!

20.

Samo dalje i još efikasnije ubrzanje puta BiH u NATO može te slabosti dodatno pojačati, kao i kapacitete onih što se suprotstavljaju putinovskom narativu dodikovštine i spriječiti da Unutrašnji okupator završi svoj zločinački pir nad narodom. 

https://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

veliko postenje

20.11.2019 15:42

veliki bato doso djavo po svoj uisur dososi na vlast na njihovim tenjkovima sada placas cenu izdajom srba i srbskih interesa

ODGOVORITE
Name

Dobrivoje

23.11.2019 10:35

sad su mnogi uvidjeli da dodik nije za politike, pogotovo ove visoke medjunarodne.

Name

Igranka

20.11.2019 15:45

Nije tačno,nego su oni postigli dogovor sa Amerikancima oko njihovih pitanja pa mu sami naložili da to prihvati

ODGOVORITE
Name

Nisu porazeni

20.11.2019 15:46

Malo ti je to prejako namagarcio Putina. Tesko je njega namarciti. Ne vjetujem da je Putin od njega nesto i ocekivao. Pa nismo mi bas neki faktor. Sto sebi volimo pripisivati.

ODGOVORITE
Name

re

20.11.2019 16:46

slažem se, Dodig se samo predstavljao narodu kao da on nešto sa Putinom sarađuje a obično su to bila izlobirana i preplaćena slikanja uz kurtoazno pozdravljanje.

Name

Bl

20.11.2019 15:47

Nece njemu Putin oprostiti, zivi bili pa vidjeli. Doce to sve za naplatu.

ODGOVORITE
Name

Re:

20.11.2019 17:42

Narod ce to OPET platiti.

Name

Milko

20.11.2019 15:54

to je osveta Mile Dodika jer mu Putin nije dao ni veliki ni mali. Sad je Mile njemu gurnuo veliki.

ODGOVORITE
Name

ZNA RUJO STA RADI

20.11.2019 15:58

Vaskovicu Dodik nije nikoga na samarijo to je Ruski rulet sta god je odluceno u predsjednistvu je prije odluceno izmedzu Rusije -SAD-Engleske, a ove nase "vodze i vozdovi" su sahovske figure haj tamo haJde ovamo,

ODGOVORITE
Name

!!!

20.11.2019 19:32

Koliko se ja razumijem u sah, Mile je u ovoj partiji dobio ulogu skakaca, dok su oni koji ga izabrase namagarceni. Vrijeme pred nama ce uskoro pokazati da li sam ili nisam u pravu?

Name

Ad

20.11.2019 16:01

Sacekajte da cujete sta ce reci Putin.

ODGOVORITE
Name

Luka Prijedor

20.11.2019 16:23

Poštena Laktaška hobotnica, a još pošteni njegov GO SNSD-a Prijedor...sve ljudina do ljudine

ODGOVORITE
Name

hladan tus

20.11.2019 16:57

Na stranici RTRs Ivancov dao izjavu da ovaj dokument nije ni ANP ni MAP.A sada svi u apoteku.

ODGOVORITE
Name

Direkt

20.11.2019 21:41

Krije poraz od svog naroda.

Name

Kako sad to.

20.11.2019 17:08

Pa zar ne rece , onomad , veliki vodja da ce dovesti Putina u Banjaluku , sta sad ovo znaci ?!!!!!

ODGOVORITE
Name

Pojma mi nemamo

20.11.2019 17:51

Sta to sve znaci, obicno kada budemo imali, vec kasno.Valjda znaju sta rade (u svom interesu) , a mi....?!Pa mi smo nebitni u svoj toj prici decenijama.

Name

zdravko

21.11.2019 19:45

Tko je veći magarac ?litvanski biznismeni,Putin ,dodig ili novinar to neboli.

ODGOVORITE