Протест испред парламента због дјеце из Пазарића

Након што су данас објављенови узнемирујући материјали и докази о стању у којем се налазе дјеца штићеници Завода у Пазарићу грађани Сарајева организовали су протест испред зграде Парламента на Скендерији.

Босна и Херцеговина 20.11.2019 | 15:47
Протест испред парламента због дјеце из Пазарића
– Влада већ годинама систематски угрожава животе и добробит штићеника Завода у Пазарићу. Данас су одбили да на сједници расрављају о ужасним условима и физичком насиљу којем су малољетни штићеници свакодневно изложени. Вријеме је за протест – поручили су грађани преко друштвене мреже Фацебоок преко којег су организовани протести.

Мања група грађана окупила се испред зграде Парламента Федерације БиХ како би изразили незадовољство тиме што је Парламент ФБиХ одбио да расправља о стању у Пазарићу. Грађани који су се окупили испред Парламента Федерације БиХ казали су како их згрозиле слике које су јутрос предочене јавности.

– Ово је нечувено да се ово ради дјеци. Ово је за нас увреда, а увреда је и за све – казали су окупљени.

 Тренутно је испред зграде Парламента Федерације БиХ око двадесетак грађана који су се мирно окупили како би изразили своје незадовољство након што је јутрос јавности предочено да се дјеца у Заводу Пазарић вежу за кревете и радијаторе.

 Подсјећамо, Сабина Ћудић је данас презентовала шокантне детаље о третману штићеника, а посебно дјеце у Заводу за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић. 

– Приликом гласања за ову тачку СДА, ХДЗ и ДФ су били дијелом суздржани, а дијелом против приједлога, СББ је великим дијелом био за, једнако као и СДП и Наша странка – казала  је Ћудић.

На фотографијама које је претходно доставила медијима види се како су дјеца везана за намјештај и радијаторе. Некима су руке везане иза леђа, многа дјеца у таквом положају проводе већи дио дана и читаву ноћ, те су због таквог третмана код њих забиљежене физичке повреде и погоршано психичко стање.

Док траје сједница Представничког дома Парламента ФБиХ, амбасадор Велике Британије у БиХ Матју Филд на свом Твитер профилу објавио је да је шокиран фотографијама које је данас показала Ћудић.

– Шокиран сам овим сликама и спознајом да се може овако према дјеци да се опходи. А видјети ово данас, на Међународни дан дјетета, је још горе – написао је Филд.

(Радио Сарајево)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Искрена подрска

20.11.2019 14:54

Безакоње доноси страву и узас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

20.11.2019 15:37

Па када гледам, нема разлике измедју Њемачке 40тих и Босне данас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

20.11.2019 15:49

Ово је за стрељање, метак марка, исплати се инвестирати стотињак. Погледајте који нисте видели хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=дЗqQГов0у4с

ОДГОВОРИТЕ
Name

страшно

20.11.2019 16:37

Свака част свима који су изашли на протест. Ради се о нашем достојанству као људи.

ОДГОВОРИТЕ