Пердув: Поруке које су изнесене су охрабрујуће

У Сарајеву се данас одржава дуго очекивана јавна дебата "Право на правду" на којој је говорио и специјални изасланик ЕУ Реинхард Приебе.

Босна и Херцеговина 20.11.2019 | 14:12
Пердув: Поруке које су изнесене су охрабрујуће
Како је за Радиосарајево.ба испред Парламента БиХ казао представник Правде за Давида Озрен Пердув, поруке које су изнесене на данашњем панелу су јако охрабрујуће.

"Ми смо овдје окупили како би господин Приебе финализирао свој извјештај о стању у бх. правосуђу који ће бити представљен у децембру у Бриселу.

Оно што нас охрабрује нас који тражимо правду јесте изјава господина Приебеа да је фрустриран стањем у друштву, прије свега у правосуђу, јер ово све њега подсјећа на ситуацију која је била прије 20 година, односно тиме жели рећи да се ништа није промијенило овдје", казао нам је Пердув.

Како нам је појаснио, наду им даје то што је Приебе казао да се неће конкретно бавити са ова два случаја, него ће му они итекако користити да он направи праву слику стања у правосуђу.

"Ми очекујемо охрабрујуће поруке за ова два случаја из тог извјештаја."

Пердув је за Радиосарајево.ба казао и која су питања поставили на данашњем панелу.

"Питали смо зашто се од предмета Давида Драгичевића прави случај против његових родитеља и против свих нас. Како ми имамо податак, покренуто је више од 200 кривичних пријава невезани за случај убиства Давида Драгичевића", додао је Пердув.

(Радио Сарајево)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Нострадамус

20.11.2019 15:01

Молим се богу да буде тако господине Пердув.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј

20.11.2019 15:08

Озрене, прцас ли ста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

20.11.2019 15:21

Радује је нас да се госп. неце директно бавити са овим слуцајевима и надамо се да це се у извјестају посебнос осврнути и на ова два слуцаја? Мени није јасно, ако госп. истразује и утврдјује да у конкретном слуцају било манипулације, или у два конкретна слуцаја, засто онда да се не бави овим слуцајевима директно наводеци манипулације и манипулаторе. Мислим да госп. Пердув ни сам не зна ста зели реци или ста зели поруцити а да госп. Пиебке не би демантирао па онда се то казе увијено у целофан. Једино објасњење засто се странци не мијесају у неки конкретан слуцај, или у овом слуцају два, је да ни сами нису сигурни је ли ту било манипулације, нити је група успјела убиједити да је манипулирано преко границе нити Тузиластво мозе разријесити слуцај. Некако се стице утисак да стварно рјесење нико не зели, само се зели прицати о томе како се манипулисе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостарац ре Нико

20.11.2019 17:58

Мени је баш логично неће да се бави са конкретним случајевима јер би то отворило питања зашто он не ријеши и друге неријешене случајеве. Његов посао је да оспособи наше тужилаштво и судове. Како каже кинеска пословица "Ако желиш да нахраниш гладног човјека, немој му дати рибу него га научи да је сам улови." Е тако и са нашим правосуђем. Не треба им рјешавати конкретне случајеве него их оспособити да их рјешавају сами.

Name

Милан

21.11.2019 09:26

Можда, Прибе нешто и уради, ако ови не поткују и њега, покрали су нас и имају за поткивање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

21.11.2019 11:41

ПРАВДА ЗА СВА ЗАТАСКАНА УБИСТВА

ОДГОВОРИТЕ