Ухапшени професори хемије који су производили метамфетамин!

Двојица професора хемије у америчкој држави Арканзас ухапшена су и оптужена за производњу метамфетамина. Званичници из шерифове канцеларије округа Кларк, кажу да се ни један од њих двојице не зове Волтер Вајт, као лик из популарне серије „Чиста хемија“.

Занимљивости 19.11.2019 | 17:00
 Ухапшени професори хемије који су производили метамфетамин!
Тери Дејвид Бејтмен (45) и Бредли Ален Роуланд (40), обојица ванредни професори хемије на Државном универзитету „Хендерсон" у Арканзасу, приведени су у петак увече, објављено је у званичном саопштењу полиције. Професори су оптужени да су у универзитетској лабораторији производили метамфетамин и користили дрогу.Универзитетски научни центар затворен је још почетком октобра, пошто је неко пријавио да се из лабораторија шири необичан хемијски мирис, каже Тина Хал представница за односе са јавношћу на Универзитету „Хендерсон“.

Зграда је поново отворена 29. октобра, пошто је надлежна служба за заштиту животне средине завршила радове на санацији филтера за прочишћавање ваздуха и привремено уклонили неке прозоре како би омогућили додатно проветравање просторија.

На Универзитету нису желели да износе детаље о томе шта је надлежна служба установила, какав је мирис био у питању, нити су желели да коментаришу због чега су професори ухапшени.

Бејтмен и Роуланд су на принудном одмору још од 11. октобра, а ускоро треба да се појаве пред окружним судијом, пошто тужилац поднесе оптужницу. Истрага је у току.Иначе, за оне који нису гледали серију Чиста хемија (Бреакинг Бад), која је емитована од 2008. до 2013. године, напомена да се у њој ради о средњошколском професору хемије, Волтеру Вајту, који је почео да производи и продаје кристални метамфетамин како би осигурао финансијску будућност своје породице, пошто му је дијагностикован рак плућа.

Извор:Ртс.рс

Коментари / 0

Оставите коментар