Uhapšeni profesori hemije koji su proizvodili metamfetamin!

Dvojica profesora hemije u američkoj državi Arkanzas uhapšena su i optužena za proizvodnju metamfetamina. Zvaničnici iz šerifove kancelarije okruga Klark, kažu da se ni jedan od njih dvojice ne zove Volter Vajt, kao lik iz popularne serije „Čista hemija“.

Zanimljivosti 19.11.2019 | 17:00
 Uhapšeni profesori hemije koji su proizvodili metamfetamin!
Teri Dejvid Bejtmen (45) i Bredli Alen Rouland (40), obojica vanredni profesori hemije na Državnom univerzitetu „Henderson" u Arkanzasu, privedeni su u petak uveče, objavljeno je u zvaničnom saopštenju policije. Profesori su optuženi da su u univerzitetskoj laboratoriji proizvodili metamfetamin i koristili drogu.



Univerzitetski naučni centar zatvoren je još početkom oktobra, pošto je neko prijavio da se iz laboratorija širi neobičan hemijski miris, kaže Tina Hal predstavnica za odnose sa javnošću na Univerzitetu „Henderson“.

Zgrada je ponovo otvorena 29. oktobra, pošto je nadležna služba za zaštitu životne sredine završila radove na sanaciji filtera za pročišćavanje vazduha i privremeno uklonili neke prozore kako bi omogućili dodatno provetravanje prostorija.

Na Univerzitetu nisu želeli da iznose detalje o tome šta je nadležna služba ustanovila, kakav je miris bio u pitanju, niti su želeli da komentarišu zbog čega su profesori uhapšeni.

Bejtmen i Rouland su na prinudnom odmoru još od 11. oktobra, a uskoro treba da se pojave pred okružnim sudijom, pošto tužilac podnese optužnicu. Istraga je u toku.



Inače, za one koji nisu gledali seriju Čista hemija (Breaking Bad), koja je emitovana od 2008. do 2013. godine, napomena da se u njoj radi o srednjoškolskom profesoru hemije, Volteru Vajtu, koji je počeo da proizvodi i prodaje kristalni metamfetamin kako bi osigurao finansijsku budućnost svoje porodice, pošto mu je dijagnostikovan rak pluća.

Izvor:Rts.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar