Да ли је на помолу блокада рачуна ФК Радник?

Пореска управа РС кренула је у обрачун са онима који не измирују своје обавезе према овом органу. Након АД „Водовод и Канализација“, чији је рачун већ блокиран, на ред је дошао и ФК Радник , гдје су боравили порески инспектори и установили одређене неправилности око неизмирења обавеза за обрачун пореза и доприноса.

Република Српска 19.11.2019 | 11:54
Да ли је на помолу блокада рачуна ФК Радник?
Наши инспектори боравили су у контроли ФК Радник гдје су утврђена одређена дуговања а из клуба су упутили приговор на записник, гдје се не слажу са утврђеним дуговањима. Захтјев за репрограм дуга упућен је у Министарство финансија и тек након одлуке Министарства ми ћемо поступати по својим овлашћењима, рекла је за портал Дешавања у Бијељини Снежана Милић из Пореске управе у Бијељини.

ФК Радник и нова управа, приликом доласка у клуб, затекли су дуг од 1.245.540 КМ за који је већ направљен репрограм и који се уредно измирује.
Како је портал Дешавања у Бијељини незванично сазнао нови износ дуга за порезе и доприносе је око 700.000 КМ, а ФК Радник је уложио приговор на записник те се не слаже са утврђеним обавезама по овом питању, сматрајући га неоснованим. Мишљење о овом приговору даће поступајући инспектор ПУ, након чега ће бити донијето Рјешење о плаћању обавеза.

Тек након тога ФК Радник из Бијељине може уложити жалбу а о истој ће одлучивати Министраство финансија РС. Стари дуг неће имати никавих утицаја на новонастали, те ће се након утврђивања оправданости ових дуговања, евентулана наплата односити само на овај износ.

У ФК Радник нису могли да нам дају никакве информације по овом питању пошто су и предсједник клуба Младен Крстајић и директор Небојша Томић ван БиХ и тек након повратка ће се огласити по овом питању.

Контактирали смо и предсједника Скупштине клуба Предрага Јовића.

Ја сам прије мјесец дана тражио финансијски извјештај, који још нисам добио. Немам ове информације, али ако је то тачно, то није добро. Тражићу тачне информације око свих дуговања па ћемо се након тога огласити у тренутном стању, истакао је Јовић за портал Дешавања у Бијељини.

Колико ће новонастала ситуација утицати на даљи рад и функционисање ФК Радник, остаје да видимо након одлуке Пореске управе РС. Ако се установи да је дуг оправдан, ФК Радник ће морати измирити своје обавезе у цјелости или ће поново морати тражити одобрење о репрограму које одобрава Министарство финансија. Поступак одобрења репрограма од стране Министарства финансија траје око 15 дана тако да ће до краја ове године бити познато каква је судбина ФК Радник.

Надамо се само да ово неће утицати на резултате и успјехе које постижу фудбалери Радника и да ће бијељински премијерлигаш из овога изаћи још јачи и стабилнији.

(Дешавања у Бијељини)

Коментари / 0

Оставите коментар