Филмско бјекство Србина из затвора у Италији

Италијанска полиција интезивно трага за Србином Радетом Николићем (38), који се сумњичи да је у суботу побјегао из затвора у граду Фрозиноне.

Србија 19.11.2019 | 11:28
Филмско бјекство Србина из затвора у Италији
Како преносе италијански медији, филмско бјекство Србина догодило се приликом посјете осумњиченог породици.

– Наиме, Србин је током викенда добио дозволу од управе да изађе на неколико сати из затвора како би посјетио своју породицу јер му је, наводно, син тешко болестан. Кобног дана осумњичени је у пратњи седморице полицајаца кренуо ка кући. У једном тренутку малишану је наводно позлило, а осумњичени је искористио гужву, затражио да оде у купатило и тада умакао кроз прозор – преносе италијански медији.

Полиција је убрзо схватила шта се дешавала и дала се у потрагу за бјегунцем.

Седам полицајаца чувало одбјеглог Србина

– Претпоставља се да је осумњичени дуже вријеме планирао бјекство из затвора и то у сарадњи са породицом. Сумња се да дијете уопште није било болесно, већ је симулирало прехладу како би оцу помогло да добије дозволу да изађе из затвора, а потом оствари свој план и побјегне – пишу медији. 

Полиција је убрзо алармирала цијело ово подручје и затворила све излазе из овог мјеста.

– Убрзо је објављен и апел мјештанина да је у току потрага за мушкарцем средњих година, високим око 1,78 метара, који има смеђе очи и косу. Како је наведено у питању је опасна особа, замољени су сви грађани да, уколико га виде, одмах позову полицију – наводе италијански медији.

Засад није познато због чега је Србин био у затвору.

Идентичан бијег

Подсјећања ради, почетком марта ове године још један Србин је на готово идентичан начин побјегао из затвора у Њемачкој. Наиме, Даниел Војновић 20. марта добио је дозволу да посјети родитеље у граду Балд Залцфлутену у пратњи двојице стражара. Он је искористио тренутак непажње стражара и побјегао кроз прозор купатила. Ипак, он је крајем септембра, након вишемјесечне потраге, ухапшен у Темерину код Новог Сада.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар