До функције по партијској и породичној вези

Родбинско – партијске везе кључ су за расподјелу фотеља у Приједору, под окриљем владајуће скупштинске већине коју предводи СНСД. Свему је кумовала и влада премијера Радована Вишковића, која зарад подмиривања амбиција локалних функционера СНСД-а крши и законе

Република Српска 19.11.2019 | 08:03
До функције по партијској и породичној вези
Скупштинска већина у Приједору под вођством СНСД, без одборника ДНС, која функционише од априла ове године, а коју чине СНСД, СДА, ДФ, ДЕМОС, ПДП и Клуб самосталних одборника – пребјега из ДНС, показала се најефикаснијом у расподјели фотеља по страначкој и родбинској линији.

Непотизам у Приједору подржава и Влада РС, која је недавно супругу шефа Клуба одборника СНСД Далибора Павловића именовала за помоћника директора Инспектората РС, иако не испуњава законом прописане услове.



Маријана Павловић, дипломирани правник, Рјешењем Владе РС од 31. октобра ове године, постављена је за вршиоца дужности помоћника директора – главног републичког просвјетног инспектора у Републичкој управи за инспекцијске послове на период од 90 дана.

Да би неко био постављен за републичког инспектора, неопходно је да има најмање 5 година радног искуства, од чега најмање двије године на пословима инспектора. Према нашим сазнањима, госпођа Павловић не испуњава овај законски услов јер је донедавно радила као секретар у ОШ “Петар Петровић Његош” у Бусновима код Приједора.

Очито је да је именовање Павловићеве супруге на ову функцију својеврсна награда Павловићу за разваљивање раније скупштинске већине у Приједору и формирање нове без ДНС-а, која не би могла да буде реализована без знања врха СНСД-а и директне подршке Владе РС и премијера Радована Вишковића.

Отуд и изјава шефа Клуба одборника СНСД у Приједору Далибора Павловића да недавни договори лидера СНСД и ДНС Милорада Додика и Марка Павића “неће утицати на одлуке ове партије у Приједору”.

– Морам да кажем да се ту узалуг радују јер Градски одбор СНСД и Клуб одборника су јасно заузели став ским коалирају и како и на који начин функционишу у Скупштини града Приједор, а то је за добробит свих наших грађана Приједора, а не појединаца и тајкуна који политику воде из једне кафане, рекао је Павловић недавно за Српскаинфо.

Колико је политика СНСД-а на добробит грађана Приједора, а колико на добробит појединаца из редова СНСД у Приједору најсликовитије говори подјела фотеља у кругу породице.



Тако је недавно Раде Бурсаћ, брат Саше Бурсаћа, предсједника Гро СНСД Приједор, именован за члана Управног одбора ЈЗУ Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију “Мљечаница”.

По сличном моделу породично-партијских веза прављена је и актуелна скупштинска већина у Приједору, гдје се и опозициони ПДП, на чијем челу је бивши посланик Ранко Смиљанић из Омарске, иначе пашанац предсједника ГрО СНСД Приједор, прикључио владајућој већини.

(Истинито)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Министар

19.11.2019 07:50

Приједор је био локална заједница у Републици Српској која најбоље функционисе. Имали су најмање запослених у администрацији и најмање дугова. Сад це га до избора урусавати. Надати се само да це народ казнити то на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

19.11.2019 12:08

Али што ће рећи Марко, коалиција је стабилна! Шта стоји иза коалиције-велика лова!

Name

XXЛ

19.11.2019 07:55

Предсједник владе Радован Нејаки (килави)???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пд

19.11.2019 08:23

Благо просвети са овим струцњаком! Питајте људе из сколе гдје је радила, зена не зна прицати. Казе, цека је нови посао у ОКТОМБРУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

19.11.2019 13:36

Хајанахахххахххахх, па није ни цудо одакле долази. Али то је кадар СНСД-а све сами неписмени функционери..

Name

Професор

19.11.2019 10:09

Јооој, ста реци, а не заплакати?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОФЕСОРЕ

19.11.2019 13:02

За шта је стручњак, за лонце и поклопце?

Name

Приједор

19.11.2019 10:17

Цура је стручњак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

19.11.2019 13:13

Среца па тога нема у Бијељини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

19.11.2019 13:59

Због слабог интереса боља будућност се одлаже на неодређено вријеме!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспектор

19.11.2019 19:59

Па и нови главни инспектор за воде је без икаквог искуства. А камоли искуства у раду инспектората. Никада није видио нити зна шта му је посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

19.11.2019 21:21

С обзиром да је Саша Бурсаћ изгубио стрпљење и повјерење по питању Жељка Шкондрића секретара Скупштине Приједора, већ на наредном засједању, мудре главе нове скупштинске већине ДФ-СНСД-СДА, ставиће Раду Бурсаћа за секретара скупстине

ОДГОВОРИТЕ