Do funkcije po partijskoj i porodičnoj vezi

Rodbinsko – partijske veze ključ su za raspodjelu fotelja u Prijedoru, pod okriljem vladajuće skupštinske većine koju predvodi SNSD. Svemu je kumovala i vlada premijera Radovana Viškovića, koja zarad podmirivanja ambicija lokalnih funkcionera SNSD-a krši i zakone

Republika Srpska 19.11.2019 | 08:03
Do funkcije po partijskoj i porodičnoj vezi
Skupštinska većina u Prijedoru pod vođstvom SNSD, bez odbornika DNS, koja funkcioniše od aprila ove godine, a koju čine SNSD, SDA, DF, DEMOS, PDP i Klub samostalnih odbornika – prebjega iz DNS, pokazala se najefikasnijom u raspodjeli fotelja po stranačkoj i rodbinskoj liniji.

Nepotizam u Prijedoru podržava i Vlada RS, koja je nedavno suprugu šefa Kluba odbornika SNSD Dalibora Pavlovića imenovala za pomoćnika direktora Inspektorata RS, iako ne ispunjava zakonom propisane uslove.Marijana Pavlović, diplomirani pravnik, Rješenjem Vlade RS od 31. oktobra ove godine, postavljena je za vršioca dužnosti pomoćnika direktora – glavnog republičkog prosvjetnog inspektora u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove na period od 90 dana.

Da bi neko bio postavljen za republičkog inspektora, neophodno je da ima najmanje 5 godina radnog iskustva, od čega najmanje dvije godine na poslovima inspektora. Prema našim saznanjima, gospođa Pavlović ne ispunjava ovaj zakonski uslov jer je donedavno radila kao sekretar u OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Busnovima kod Prijedora.

Očito je da je imenovanje Pavlovićeve supruge na ovu funkciju svojevrsna nagrada Pavloviću za razvaljivanje ranije skupštinske većine u Prijedoru i formiranje nove bez DNS-a, koja ne bi mogla da bude realizovana bez znanja vrha SNSD-a i direktne podrške Vlade RS i premijera Radovana Viškovića.

Otud i izjava šefa Kluba odbornika SNSD u Prijedoru Dalibora Pavlovića da nedavni dogovori lidera SNSD i DNS Milorada Dodika i Marka Pavića “neće uticati na odluke ove partije u Prijedoru”.

– Moram da kažem da se tu uzalug raduju jer Gradski odbor SNSD i Klub odbornika su jasno zauzeli stav skim koaliraju i kako i na koji način funkcionišu u Skupštini grada Prijedor, a to je za dobrobit svih naših građana Prijedora, a ne pojedinaca i tajkuna koji politiku vode iz jedne kafane, rekao je Pavlović nedavno za Srpskainfo.

Koliko je politika SNSD-a na dobrobit građana Prijedora, a koliko na dobrobit pojedinaca iz redova SNSD u Prijedoru najslikovitije govori podjela fotelja u krugu porodice.Tako je nedavno Rade Bursać, brat Saše Bursaća, predsjednika Gro SNSD Prijedor, imenovan za člana Upravnog odbora JZU Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica”.

Po sličnom modelu porodično-partijskih veza pravljena je i aktuelna skupštinska većina u Prijedoru, gdje se i opozicioni PDP, na čijem čelu je bivši poslanik Ranko Smiljanić iz Omarske, inače pašanac predsjednika GrO SNSD Prijedor, priključio vladajućoj većini.

(Istinito)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Ministar

19.11.2019 08:50

Prijedor je bio lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja najbolje funkcionise. Imali su najmanje zaposlenih u administraciji i najmanje dugova. Sad ce ga do izbora urusavati. Nadati se samo da ce narod kazniti to na izborima.

ODGOVORITE
Name

PRIJEDORČANIN

19.11.2019 13:08

Ali što će reći Marko, koalicija je stabilna! Šta stoji iza koalicije-velika lova!

Name

XXL

19.11.2019 08:55

Predsjednik vlade Radovan Nejaki (kilavi)???

ODGOVORITE
Name

Pd

19.11.2019 09:23

Blago prosveti sa ovim strucnjakom! Pitajte ljude iz skole gdje je radila, zena ne zna pricati. Kaze, ceka je novi posao u OKTOMBRU

ODGOVORITE
Name

Prijedor

19.11.2019 14:36

Hajanahahhhahhhahh, pa nije ni cudo odakle dolazi. Ali to je kadar SNSD-a sve sami nepismeni funkcioneri..

Name

Profesor

19.11.2019 11:09

Joooj, sta reci, a ne zaplakati?!

ODGOVORITE
Name

PROFESORE

19.11.2019 14:02

Za šta je stručnjak, za lonce i poklopce?

Name

Prijedor

19.11.2019 11:17

Cura je stručnjak!

ODGOVORITE
Name

Semberac

19.11.2019 14:13

Sreca pa toga nema u Bijeljini.

ODGOVORITE
Name

Mila

19.11.2019 14:59

Zbog slabog interesa bolja budućnost se odlaže na neodređeno vrijeme!

ODGOVORITE
Name

Inspektor

19.11.2019 20:59

Pa i novi glavni inspektor za vode je bez ikakvog iskustva. A kamoli iskustva u radu inspektorata. Nikada nije vidio niti zna šta mu je posao.

ODGOVORITE
Name

Mirko

19.11.2019 22:21

S obzirom da je Saša Bursać izgubio strpljenje i povjerenje po pitanju Željka Škondrića sekretara Skupštine Prijedora, već na narednom zasjedanju, mudre glave nove skupštinske većine DF-SNSD-SDA, staviće Radu Bursaća za sekretara skupstine

ODGOVORITE