Због здравља Вучићу забрањено да лети авионом

Предсједник Србије Александар Вучић био је на радном мјесту, практично одмах по изласку из ВМА, гдје је у петак примљен због озбиљног погоршања здравственог стања.  

Србија 18.11.2019 | 21:53
Због здравља Вучићу забрањено да лети авионом
Како преносе београдски медији, предсједник је из предострожности и по савјету љекара данас радио скраћено, а морао је и да узима терапију која му је преписана због кардиолошких проблема.

Већ сутра, Вучић ће се састати с представницима компаније "Азвирт", у подне у згради Генералног секретаријата.

Након састанка биће потписан комерцијални уговор за изградњу дионице ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице на дионици Шабац-Лозница.

Ипак, Вучић наредних мјесец дана неће летјети авионом због здравствених проблема које је имао претходних дана, јавља "Блиц".

Како наводи лист, позивајући се на извор из предсједниковог окружења, Вучић је већ отказао посјету Ирану која је била планирана за 22. новембар, а потом и Уједињеним Арапским Емиратима.

"Предсједник Вучић имао је добру вољу, планирао је да, упркос свему што му се крајем претходне недјеље догодило, отпутује у Техеран, али је, ипак, по савјету лекара морао да одустане", наводи извор "Блица".

Љекари са Војномедицинске академије били су изричити - лет авионом могао би да изазове погоршање здравственог стања и све док се оно не стабилизује, Вучић ће морати да избјегава овај вид превоза.

"Преписана му је терапија које мора да се придржава, а у наредним недјељама морао би све своје активности макар да преполови. Све посјете које су већ заказане и које ће силом прилика бити помјерене, само ће бити одложене за неки други датум", наводи извор.

Медији преносе да су током викенда предсједнику Србије жеље за брз опоравак упутили бројни свјетски званичници попут Емануела Макрона, Ангеле Меркел, Реџепа Тајипа Ердогана, Матеа Салвинија, Јенса Столтенберга, Виктора Орбана, Зорана Заева, Едија Раме, Маријана Шареца, Борута Пахора...

Вучић је у петак због кардиоваскуларних проблема примљен на ВМА, а његово здравствено стање је сада стабилно и јутрос је напустио болницу.

Сам је, током викенда, на друштвеним мрежама захвалио свима који су му пожељели брз опоравак, као и љекарима и медицинском особљу ВМА, те поручио да ће од понедјељка бити "у пуном радном погону".

Министар здравља др Златибор Лончар истакао је у недељу да предсједник Вучић има хроничне, мање проблеме са срцем, али да је у петак дошло до озбиљног погоршања његовог здравственог стања, када је одлучио да се обрати љекарима ВМА.

Одмах по пријему процијењено је да је предсједник Србије животно угрожен, рекао је министар Лончар.

О Вучићевом здравственом стању говорила је и његова савјетница за медије Сузана Васиљевић, која је у недјељу увече рекла да је предсједник провео два дана "на апаратима" на ВМА.

Вучић је, пренијела је, био толико лоше да је овај пут сам тражио љекарски преглед, а он је, каже Васиљевићева, човјек који не признаје никакве симптоме болести.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Б.Ј.С

18.11.2019 21:03

Хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

18.11.2019 21:06

Брз опоравак и свако добро предсједнику ВУЧИЋУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

18.11.2019 21:21

ЗДРАВЉЕ ТРЕБА БИТИ НА ПРВОМ МИЈЕСТУ.СВЕ ОСТАЛО ЈЕ НЕ БИТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.11.2019 21:29

Недај се Вуцицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејла

18.11.2019 22:20

Брз опоравак и да дуго јос будес пресједник.

ОДГОВОРИТЕ