Zbog zdravlja Vučiću zabranjeno da leti avionom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je na radnom mjestu, praktično odmah po izlasku iz VMA, gdje je u petak primljen zbog ozbiljnog pogoršanja zdravstvenog stanja.  

Srbija 18.11.2019 | 21:53
Zbog zdravlja Vučiću zabranjeno da leti avionom
Kako prenose beogradski mediji, predsjednik je iz predostrožnosti i po savjetu ljekara danas radio skraćeno, a morao je i da uzima terapiju koja mu je prepisana zbog kardioloških problema.

Već sutra, Vučić će se sastati s predstavnicima kompanije "Azvirt", u podne u zgradi Generalnog sekretarijata.

Nakon sastanka biće potpisan komercijalni ugovor za izgradnju dionice auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice na dionici Šabac-Loznica.

Ipak, Vučić narednih mjesec dana neće letjeti avionom zbog zdravstvenih problema koje je imao prethodnih dana, javlja "Blic".

Kako navodi list, pozivajući se na izvor iz predsjednikovog okruženja, Vučić je već otkazao posjetu Iranu koja je bila planirana za 22. novembar, a potom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Predsjednik Vučić imao je dobru volju, planirao je da, uprkos svemu što mu se krajem prethodne nedjelje dogodilo, otputuje u Teheran, ali je, ipak, po savjetu lekara morao da odustane", navodi izvor "Blica".

Ljekari sa Vojnomedicinske akademije bili su izričiti - let avionom mogao bi da izazove pogoršanje zdravstvenog stanja i sve dok se ono ne stabilizuje, Vučić će morati da izbjegava ovaj vid prevoza.

"Prepisana mu je terapija koje mora da se pridržava, a u narednim nedjeljama morao bi sve svoje aktivnosti makar da prepolovi. Sve posjete koje su već zakazane i koje će silom prilika biti pomjerene, samo će biti odložene za neki drugi datum", navodi izvor.

Mediji prenose da su tokom vikenda predsjedniku Srbije želje za brz oporavak uputili brojni svjetski zvaničnici poput Emanuela Makrona, Angele Merkel, Redžepa Tajipa Erdogana, Matea Salvinija, Jensa Stoltenberga, Viktora Orbana, Zorana Zaeva, Edija Rame, Marijana Šareca, Boruta Pahora...

Vučić je u petak zbog kardiovaskularnih problema primljen na VMA, a njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno i jutros je napustio bolnicu.

Sam je, tokom vikenda, na društvenim mrežama zahvalio svima koji su mu poželjeli brz oporavak, kao i ljekarima i medicinskom osoblju VMA, te poručio da će od ponedjeljka biti "u punom radnom pogonu".

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar istakao je u nedelju da predsjednik Vučić ima hronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio da se obrati ljekarima VMA.

Odmah po prijemu procijenjeno je da je predsjednik Srbije životno ugrožen, rekao je ministar Lončar.

O Vučićevom zdravstvenom stanju govorila je i njegova savjetnica za medije Suzana Vasiljević, koja je u nedjelju uveče rekla da je predsjednik proveo dva dana "na aparatima" na VMA.

Vučić je, prenijela je, bio toliko loše da je ovaj put sam tražio ljekarski pregled, a on je, kaže Vasiljevićeva, čovjek koji ne priznaje nikakve simptome bolesti.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

B.J.S

18.11.2019 21:03

Haha

ODGOVORITE
Name

Pravda

18.11.2019 21:06

Brz oporavak i svako dobro predsjedniku VUČIĆU!!!

ODGOVORITE
Name

BOBA

18.11.2019 21:21

ZDRAVLJE TREBA BITI NA PRVOM MIJESTU.SVE OSTALO JE NE BITNO.

ODGOVORITE
Name

Srbin

18.11.2019 21:29

Nedaj se Vucicu

ODGOVORITE
Name

Lejla

18.11.2019 22:20

Brz oporavak i da dugo jos budes presjednik.

ODGOVORITE