Шта кад операција траје сатима а хирургу се иде у WЦ?!

Једно од питања које себи никад не постављамо јесте како хирурзи мокре усред вишесатних критичних операција. Један је лекар на форуму Qуора поделио своја искуства.

Занимљивости 18.11.2019 | 22:00
Шта кад операција траје сатима а хирургу се иде у WЦ?!
- Пре много година био сам на дежурству дужем од 24 сата. Имао сам хитне операције, а долазиле су ми пацијенткиња за пацијенткињом. Биле су то хитне операције, свака од пацијенткиња била је у животној опасности. Срећом, све операције су прошле успешно, али ја сам трчао с једне на другу, између њих само оправши руке - написао је доктор.

Због тога није отишао у тоалет, већ је трпео, али није могао до краја.

- Кад сам дошао до четврте операције, мехур ми је био потпуно пун, али нисам могао у WЦ јер је пацијент могао да искрвари за минут. На крају те операције више нисам могао па сам замолио сестру да ми помогне, али показало се да нисам могао да се ослоним на њу - наводи се даље у исповести.



Додао је да је на крају он извукао дебљи крај.

- Два дана касније дијагностификовали су ми инфекцију бубрега, имао сам високу температуру и осећао сам бол. Данас на то питање гледам другачије. Док год је пацијент стабилно, можете да прекријете рез, кажете свима шта се догађа и одете до тоалета. Толико заслужујете. Обављање нужде одузело би вам минималну количину времена и вероватно не би узроковало никакву штету код пацијента - закључио је доктор.

Извор: Србија Данас

Коментари / 0

Оставите коментар