Šta kad operacija traje satima a hirurgu se ide u WC?!

Jedno od pitanja koje sebi nikad ne postavljamo jeste kako hirurzi mokre usred višesatnih kritičnih operacija. Jedan je lekar na forumu Quora podelio svoja iskustva.

Zanimljivosti 18.11.2019 | 22:00
Šta kad operacija traje satima a hirurgu se ide u WC?!
- Pre mnogo godina bio sam na dežurstvu dužem od 24 sata. Imao sam hitne operacije, a dolazile su mi pacijentkinja za pacijentkinjom. Bile su to hitne operacije, svaka od pacijentkinja bila je u životnoj opasnosti. Srećom, sve operacije su prošle uspešno, ali ja sam trčao s jedne na drugu, između njih samo opravši ruke - napisao je doktor.

Zbog toga nije otišao u toalet, već je trpeo, ali nije mogao do kraja.

- Kad sam došao do četvrte operacije, mehur mi je bio potpuno pun, ali nisam mogao u WC jer je pacijent mogao da iskrvari za minut. Na kraju te operacije više nisam mogao pa sam zamolio sestru da mi pomogne, ali pokazalo se da nisam mogao da se oslonim na nju - navodi se dalje u ispovesti.Dodao je da je na kraju on izvukao deblji kraj.

- Dva dana kasnije dijagnostifikovali su mi infekciju bubrega, imao sam visoku temperaturu i osećao sam bol. Danas na to pitanje gledam drugačije. Dok god je pacijent stabilno, možete da prekrijete rez, kažete svima šta se događa i odete do toaleta. Toliko zaslužujete. Obavljanje nužde oduzelo bi vam minimalnu količinu vremena i verovatno ne bi uzrokovalo nikakvu štetu kod pacijenta - zaključio je doktor.

Izvor: Srbija Danas

Komentari / 0

Ostavite komentar