Привредници у РС се сусрећу с бројним проблемима

Предсједник Владе Републике Српске и представници Привредне коморе најавили су да ће од сада сваког мјесеца одржавати састанке у циљу унапређења привредног амбијента. Унапређење амбијента и сређивање стања у јавним предузећима, премијер је најавио у експозеу прије годину дана. Шта је до сада учинио није видљиво, тврде у опозицији.

Република Српска 18.11.2019 | 16:11
Привредници у РС се сусрећу с бројним проблемима
Међутим,  привредници се и даље сусрећу са бројним проблемима, док предсједник Владе тврди да ће тек у наредном периоду да среди стање у свим јавним предузећима.

Привреду Републике Српске и даље гуше бројни проблеми. Поред недостатка квалификоване радне снаге и смањених наруџби за предузећа која се баве извозом, представници привредника истичу да постоји још неколико фактора који ће негативно утицати на производњу у Републици Српској.

Премијер и привредници кажу да су договорили да се у изради новог програма економских реформи и буџета за наредну годину обезбиједе додатна  средства за технолошки развој.

Оно што још увијек није испуњено, а  Вишковић је прије годину дана најавио, је обрачун са свима који у јавним предузећима праве губитке. Ипак, премијер је и даље оптимистичан.

Вишковић међутим попушта, када су у питању раније најаве да неће бити толеранције према јавним предузећима која послују негативно.

Економисти и опозиција годинама упозоравају да постоји превише толеранције за директоре јавних предузећа који наносе штету друштвима којима управљају, првенствено због тога што за свој рад не одговарају никоме осим страначким шефовима. 



БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сеф стразе

18.11.2019 15:18

Па ста овај сеф стразе у Милицима прица висе о економији. Ало људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аутомеханицар

18.11.2019 15:54

Миселинке су најбоље гуме, а?

Name

бисер

18.11.2019 15:32

кад додје нова власт требати це године да се поправи сто су ови унистили и покрали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

18.11.2019 16:48

Мене само интересује да ли он заиста мисли да неко схвата озбиљно његове изговорене реци? Ако такви постоје, сутра обавезно доктору, а и њему не би боло на одмет, најбоље специјалисти као сто је први председник Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

18.11.2019 16:54

Па глупане један то сте ви урадили и све свелу дубоко испод нуле кретену један сама твоја појава и твоих шефова натјера човљека да му се поврача лопви лажови и крвопије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

18.11.2019 17:01

Која "виса сила", бленто један, једини узрок негативног пословања, рецимо Сума РС (само секу и продају од Бога дато) јесте корупција коју води твој свевисњи бандит из Лактаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бумеранг са свих страна

18.11.2019 22:04

Цаст појединцима, којих је врло мало,но пропадају солидарно, али нека науце несто, па и то "како унистити сам себе", а не само пљацка а то је најлаксе јел их безакоње стити.

ОДГОВОРИТЕ