Privrednici u RS se susreću s brojnim problemima

Predsjednik Vlade Republike Srpske i predstavnici Privredne komore najavili su da će od sada svakog mjeseca održavati sastanke u cilju unapređenja privrednog ambijenta. Unapređenje ambijenta i sređivanje stanja u javnim preduzećima, premijer je najavio u ekspozeu prije godinu dana. Šta je do sada učinio nije vidljivo, tvrde u opoziciji.

Republika Srpska 18.11.2019 | 16:11
Privrednici u RS se susreću s brojnim problemima
Međutim,  privrednici se i dalje susreću sa brojnim problemima, dok predsjednik Vlade tvrdi da će tek u narednom periodu da sredi stanje u svim javnim preduzećima.

Privredu Republike Srpske i dalje guše brojni problemi. Pored nedostatka kvalifikovane radne snage i smanjenih narudžbi za preduzeća koja se bave izvozom, predstavnici privrednika ističu da postoji još nekoliko faktora koji će negativno uticati na proizvodnju u Republici Srpskoj.

Premijer i privrednici kažu da su dogovorili da se u izradi novog programa ekonomskih reformi i budžeta za narednu godinu obezbijede dodatna  sredstva za tehnološki razvoj.

Ono što još uvijek nije ispunjeno, a  Višković je prije godinu dana najavio, je obračun sa svima koji u javnim preduzećima prave gubitke. Ipak, premijer je i dalje optimističan.

Višković međutim popušta, kada su u pitanju ranije najave da neće biti tolerancije prema javnim preduzećima koja posluju negativno.

Ekonomisti i opozicija godinama upozoravaju da postoji previše tolerancije za direktore javnih preduzeća koji nanose štetu društvima kojima upravljaju, prvenstveno zbog toga što za svoj rad ne odgovaraju nikome osim stranačkim šefovima. 



BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Sef straze

18.11.2019 15:18

Pa sta ovaj sef straze u Milicima prica vise o ekonomiji. Alo ljudi.

ODGOVORITE
Name

Automehanicar

18.11.2019 15:54

Miselinke su najbolje gume, a?

Name

biser

18.11.2019 15:32

kad dodje nova vlast trebati ce godine da se popravi sto su ovi unistili i pokrali

ODGOVORITE
Name

Ratko

18.11.2019 16:48

Mene samo interesuje da li on zaista misli da neko shvata ozbiljno njegove izgovorene reci? Ako takvi postoje, sutra obavezno doktoru, a i njemu ne bi bolo na odmet, najbolje specijalisti kao sto je prvi predsednik Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Miromo

18.11.2019 16:54

Pa glupane jedan to ste vi uradili i sve svelu duboko ispod nule kretenu jedan sama tvoja pojava i tvoih šefova natjera čovljeka da mu se povrača lopvi lažovi i krvopije

ODGOVORITE
Name

Ratko

18.11.2019 17:01

Koja "visa sila", blento jedan, jedini uzrok negativnog poslovanja, recimo Suma RS (samo seku i prodaju od Boga dato) jeste korupcija koju vodi tvoj svevisnji bandit iz Laktasa.

ODGOVORITE
Name

Bumerang sa svih strana

18.11.2019 22:04

Cast pojedincima, kojih je vrlo malo,no propadaju solidarno, ali neka nauce nesto, pa i to "kako unistiti sam sebe", a ne samo pljacka a to je najlakse jel ih bezakonje stiti.

ODGOVORITE