Ухапсили крадљивце аутомобила захваљујући фотографу аматеру!

Захваљујући једном аматеру фотографу биртанска полиција из града Бирмингхама је ухапсила 6 чланова банде који су крали скупоцене аутомобиле у вредности од пола милиона фунти.

Занимљивости 18.11.2019 | 19:00
Ухапсили крадљивце аутомобила захваљујући фотографу аматеру!
Разоткривена банда крадљиваца аутомобила је годинама циљала луксузна возила укључујући БМW серије 6 и "ауди ТТ" у елитним предграђима широм Велике Британије.

Неименовани фотограф аматер приметио је четворо људи који се сумњиво понашају и предао је фотографију те групе, помажући полицији да идентификује једно од возила као украдени "мерцедес" вредан 30.000 фунти.

Фотограф је код себе имао свој апарат од кога се не одваја, када је приметио групу од пет мушкараца како се састаје у споредној уличици, а на место сусрета је сваки од њих дошао скупоценим аутомобилом.



На усликаној фотографији (горе) је приказан запослени у Јагуар Ланд Ровер Сикандер Фарук (36) који улази у возило након што је дао новац 36-годишњем Гавину Хладкију, који је украдени аутомобил довезао на састанак са 25-годишњим "провалником" Натханом Сомерсом

"То је било врло храбар потез. Могуће да никада не бисмо разбили ту банду без његових фотографија" рекао је један од полицајаца укључених у истрагу

Крадљивци аутомобила Алиман Хасаин и његов брат Аднан признали су бројне крађе.

Аднан је осуђен на три године затвора, док је његовом брату Алиману Хусеину, који је претходно имао добро владање и који је, наводно, увучен у криминал у касној фази, прописана условна казна од две године и три месеца

Трећи члан банде Акил је осуђен на две године затвора, док је четврти, Фарук оптужен за провале и руковање украденим возилима осуђен на пет година. Пети члан банде, Натхан Сомерс, осуђен је на три године затвора након што је признао злочине. Док је Гавин Хладкиy осуђен за управљање украденим аутомобилом Мерцедесом на две године и три месеца.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ето Видис

18.11.2019 19:17

Овај фотограф код нас би заглавио затвора због неовластеног снимања и сликања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.11.2019 06:24

Е памети моја није она скупа само је нема купити