Uhapsili kradljivce automobila zahvaljujući fotografu amateru!

Zahvaljujući jednom amateru fotografu birtanska policija iz grada Birminghama je uhapsila 6 članova bande koji su krali skupocene automobile u vrednosti od pola miliona funti.

Zanimljivosti 18.11.2019 | 19:00
Uhapsili kradljivce automobila zahvaljujući fotografu amateru!
Razotkrivena banda kradljivaca automobila je godinama ciljala luksuzna vozila uključujući BMW serije 6 i "audi TT" u elitnim predgrađima širom Velike Britanije.

Neimenovani fotograf amater primetio je četvoro ljudi koji se sumnjivo ponašaju i predao je fotografiju te grupe, pomažući policiji da identifikuje jedno od vozila kao ukradeni "mercedes" vredan 30.000 funti.

Fotograf je kod sebe imao svoj aparat od koga se ne odvaja, kada je primetio grupu od pet muškaraca kako se sastaje u sporednoj uličici, a na mesto susreta je svaki od njih došao skupocenim automobilom.



Na uslikanoj fotografiji (gore) je prikazan zaposleni u Jaguar Land Rover Sikander Faruk (36) koji ulazi u vozilo nakon što je dao novac 36-godišnjem Gavinu Hladkiju, koji je ukradeni automobil dovezao na sastanak sa 25-godišnjim "provalnikom" Nathanom Somersom

"To je bilo vrlo hrabar potez. Moguće da nikada ne bismo razbili tu bandu bez njegovih fotografija" rekao je jedan od policajaca uključenih u istragu

Kradljivci automobila Aliman Hasain i njegov brat Adnan priznali su brojne krađe.

Adnan je osuđen na tri godine zatvora, dok je njegovom bratu Alimanu Huseinu, koji je prethodno imao dobro vladanje i koji je, navodno, uvučen u kriminal u kasnoj fazi, propisana uslovna kazna od dve godine i tri meseca

Treći član bande Akil je osuđen na dve godine zatvora, dok je četvrti, Faruk optužen za provale i rukovanje ukradenim vozilima osuđen na pet godina. Peti član bande, Nathan Somers, osuđen je na tri godine zatvora nakon što je priznao zločine. Dok je Gavin Hladkiy osuđen za upravljanje ukradenim automobilom Mercedesom na dve godine i tri meseca.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Eto Vidis

18.11.2019 19:17

Ovaj fotograf kod nas bi zaglavio zatvora zbog neovlastenog snimanja i slikanja.

ODGOVORITE
Name

re

19.11.2019 06:24

E pameti moja nije ona skupa samo je nema kupiti